Τζανακόπουλος: Οι δαπάνες που γίνονται είναι απόφαση της Κυβέρνησης- Δεν θα αντιδράσουν οι δανειστές

10:54 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αντίδραση των δανειστών στα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου.

«Η ιστορία δεν έχει κανένα δράκο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι η ελληνική Κυβέρνηση επιλέγει την υπεραπόδοση των εσόδων να την διανείμει κοινωνικά.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το εάν οι δανειστές θα αντιδράσουν αρνητικά στην πρωτοβουλία

της Κυβέρνησης, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι οι δαπάνες οι οποίες γίνονται είναι θέμα της Κυβέρνησης, αρκεί να καλυφθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα.

«Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ το 2016 έχει υπερκαλυφθεί και θα διαπιστωθεί απ’ την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ τον Μάρτιο του 2017. Είμαστε πλήρως κι απολύτως εντός της συμφωνίας», σχολίασε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι η δαπάνη δεν θέτει σε κίνδυνο τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στην περίπτωση που οι δανειστές αντιδράσουν, «θα το συζητήσουμε», ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να «παγώσουν» τα μέτρα ανακούφισης που αποφασίστηκαν για κανέναν λόγο.

Για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Τζανακόπουλος την χαρακτήρισε ως την ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν καταβάλει οι άνθρωποι αυτών των νησιών για την προσφυγική κρίση.

Δίνοντας διευκρινίσεις για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων, ο ίδιος σημείωσε ότι όσο μικρότερη σύνταξη παίρνει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη βοήθεια θα λάβει.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ, είπε:

Δεν θα αποδεχθούμε κανένα μέτρο μετά τη λήξη του προγράμματος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσουμε σ’ αυτό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, χωρίς η Κυβέρνηση να υποχωρήσει παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι τα σενάρια για εκλογές δεν θα επιβεβαιωθούν γιατί «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε μια κατάσταση ανισορροπίας στην ελληνική οικονομία».

Διαβάστε ακόμα:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε πρόωρες εκλογές- Δεν πήραμε άδεια απ’ τους δανειστές για τις παροχές»

The post Τζανακόπουλος: Οι δαπάνες που γίνονται είναι απόφαση της Κυβέρνησης- Δεν θα αντιδράσουν οι δανειστές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα