Σπίρτζης: Το φαινόμενο εξελίσσεται καλά – Οι πολίτες να μην εφησυχάσουν για τα επόμενα δύο 24ωρα

15:15 21/7/2017 - Πηγή: iPop

Συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης παραχωρούν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, οι οποίοι βρέθηκαν τα ξημερώματα στο νησί της Κω.

Αυτή τη στιγμή οι υποδομές βρίσκονται σε αρκετή καλή κατάσταση με εξαίρεση του λιμάνι ωστόσο το απόγευμα θα επισκεφτούν το νησί 4 μηχανικοί που θα επιθεωρήσουν το λιμάνι και θα μας πουν τον αν και κατά πόσο είναι δυνατή

η άμεση αποκατάστασή του ή αν θα χρειαστεί να μεταφερθεί το κέντρο κάπου αλλού. Επιπλέον κλιμάκια σε αναλυτική καταγραφή των σημείων για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες. Η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Η όλη κατάσταση δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Πρέπει να αποφύγουμε τη δραματοποίηση, αχρείαστη και επιζήμια. Να συστήσω να υποδείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα και να μην παρουσιάζουν την κατάσταση χειρότερη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Υπουργός υποδομών Σπίρτζης

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Οι υποδομές έχουν αντέξει δεν έχουμε βλάβες ούτε στην οδοποιία. Αν κάποιος επισκεφτεί το σημείο που τραυματίστηκαν αρκετοί θα διαπιστώσει ότι δεν είναι κάποια κατάρρευση που πλάκωσε κόσμο. Οι άνθρωποι ήταν έξω και είχα μια μικρή κατάρρευση . Έχει μεταβεί κλιμάκιο αρκετών μηχανικών από τα ξημερώματα μαζί με το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι το λιμάνι.

Στο νησί βρίσκεται και η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού ενώ έγινε επίσκεψη σε ιστορικά μνημεία πρόβλημα με δύο εκκλησίες.

Στις 7 η ώρα γίνεται μια μεγάλη συντονιστική συνάντηση προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι. Στα σχολεία, στο νοσοκομείο και στα κτίρια των δικαστηρίων. Τα κτίρια άντεξαν, στα νεότερα κτίρια φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε ρωγμή. Δεν υπάρχει λόγος για μεγάλη ανησυχία. Οι πολίτες να μην εφησυχάσουν για τα επόμενα δύο 24ωρο , το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας

Υπήρξε μια καλά συντονισμένη συλλογική προσπάθεια και μείωσε τις επιπτώσεις της καταστροφής στο σημείο που είναι αυτό δυνατό. Υπάρχει μια κανονικότητα. Λειτουργεί κανονικά το αεροδρόμιο δεν σταμάτησε η άφιξη τουριστών στο νησί. Ο κόσμος περπατάει, κινείται, απολαμβάνουν τις ομορφιές του νησιού. Ένα περιβάλλον ομαλότητας, ψυχραιμία κατοίκων και τουριστών. Το νησί λειτουργεί χωρίς πανικό.

The post Σπίρτζης: Το φαινόμενο εξελίσσεται καλά – Οι πολίτες να μην εφησυχάσουν για τα επόμενα δύο 24ωρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα