Selfie sticks; Όχι πια στο Μιλάνο

11:57 21/7/2017 - Πηγή: iPop

Τα selfie sticks έχουν κατακλύσει τον κόσμο. Η νέα αυτή μόδα άρχισε να προκαλεί δυσφορία σε ορισμένες περιοχές στον κόσμο. Η χρήση του έχει απαγορευτεί ήδη στην πόλη του Βατικανού, στο Μουσείο Βαν Γκογκ του ‘Αμστερνταμ και στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο. Σε αυτές ήρθε να προστεθεί και το Μιλάνο.

Το Μιλάνο έλαβε αυστηρά μέτρα κατά αυτής της «αντικοινωνικής συμπεριφοράς» όπως

τη χαρακτηρίζει. Συγκεκριμένα απαγόρευσε τη χρήση τους μέσα στην πόλη.

Ο δήμος του Μιλάνου έκρινε αυτή την συνήθεια επικίνδυνη για τη ζωή των κατοίκων και των τουριστών. Η χρήση του selfie stick, της συσκευής επέκτασης που μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα μέτρο και έχει ως στόχο να βελτιώσει τις φωτογραφίες έχει προκαλέσει προβλήματα.

Μέσα στα γενικότερα μέτρα που έλαβε το Μιλάνο για το καλοκαίρι περιλαμβάνεται και μια σειρά μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος. Απαγορεύτηκαν τα κουτιά αναψυκτικών, τα γυάλινα μπουκάλια και οι καντίνες με σκοπό την μείωση των απορριμάτων. Η ανακοίνωση του δήμου δήλωνε τα εξής:

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απαγορεύονται να κατέχουν, να μεταφέρουν, να αφήνουν στο έδαφος, να πετούν ή να δέχονται οποιουδήποτε τύπου γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία, κουτάκια και selfie sticks στην περιοχή που εκτείνεται από την Piazza XXIV Maggio, τη Λεωφόρο Gorizia, τη Via Codara, την πλατεία Cantore και τη λεωφόρο Gabriele D’Annunzio.

Οι αποφάσεις αυτές θα ισχύσουν από τις 14 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου, ωστόσο ενδέχεται να διατηρηθούν και στο μέλλον. Η δημοτική σύμβουλος της πόλης που είναι αρμόδια για θέματα ασφαλείας ανέφερε πως η απαγόρευση «θα συνεχιστεί αν κριθεί απαραίτητο».

Μία μία οι πόλεις του κόσμου δείχνουν την αντίθεσή τους σε αυτή τη νέα μόδα και λαμβάνουν ανάλογα μέτρα.

The post Selfie sticks; Όχι πια στο Μιλάνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα