Σοκ: Στο 20% η πτώση του τζίρου- Υποφέρουν οι επιχειρήσεις

11:09 28/2/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί σήμερα (28/2) να είναι η τελευταία ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων αλλά η ΕΣΕΕ έχει ήδη προβεί ήδη στην αποτίμηση της συμβολή τους στο τζίρο των επιχειρήσεων και τονίζει, πως τα συμπεράσματα τα οποία έχει βγάλει είναι «απογοητευτικά».

Σχολιάζοντας την έρευνα της ΕΣΕΕ σχετικά με την εμπορική κίνηση των χειμερινών εκπτώσεων

ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης αναφέρει:

Το 2017 είναι μια ακόμα χρονιά, που η εμπορική κίνηση της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων βαίνει μειούμενη, με βάση και τις εκτιμήσεις 63 εμπορικών συλλόγων τοπικών αγορών από όλη την Ελλάδα, με μέσο όρο πτώσης 20,2% στο 83% των εμπορικών καταστημάτων

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, μια στις δύο επιχειρήσεις, στο σύνολο του δείγματος έχει επιλέξει να διαμορφώσει το ποσοστό των εκπτώσεων μεταξύ 21% και 40%, ενώ το 83% των επιχειρηματιών αναφέρει, πως ο τζίρος ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η έρευνα:

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την του περιοδική έρευνα σχετικά με την κίνηση της αγοράς κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2017.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα 300 επιχειρήσεων σε εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας.

Επιπλέον, οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα και Αλεξανδρούπολη διερευνήθηκαν ξεχωριστά.

Παράλληλα, καταγράφηκαν οι εκτιμήσεις των ομοσπονδιών και 63 Εμπορικών Συλλόγων-Μελών της ΕΣΕΕ σε όλη τη χώρα.

Τι συμβαίνει με τον τζίρο των επιχειρήσεων;

Οι πωλήσεις κατά την φετινή περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων καταγράφονται σε χαμηλά επίπεδα, όπως τονίζει το 83% των επιχειρηματιών.

«Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017 σε σύγκριση με πέρσι, άνω του 40%. Περίπου μία στις πέντε είχαν μείωση στις πωλήσεις είτε μεταξύ 31% και 40%, είτε μεταξύ 21% και 30%. Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις είχαν πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 11% έως 20% και περίπου μία στις δέκα έως 10%. Μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μικρότερο από 30.000 Euro, αφού το 35% αυτών είχαν πτώση των πωλήσεων άνω του 40%. Ο μέσος όρος μείωσης των χειμερινών εκπτωτικών πωλήσεων συγκριτικά με πέρυσι είναι στα επίπεδα του 20%» τονίζουν οι επιχειρηματίες.

Τι αναφέρεται για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή;

Οι επιχειρηματίες αναφέρονται μεταξύ των υπολοίπων και στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα το 48% από αυτούς στρέφεται κατά.

«Μόλις το 2% των επιχειρήσεων έχει προβεί σε πρόσληψη υπαλλήλου για να καλύψει την ανάγκη απασχόλησης προσωπικού για τη λειτουργία του καταστήματος τις Κυριακές» αναφέρουν οι επιχειρηματίες και προσθέτουν:

Στο 31% έχει επεκταθεί το ωράριο εργασίας των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων και στο 67% ο ιδιοκτήτης έχει επωμιστεί προσωπικά την κάλυψη αυτής της ανάγκης. Το 83% των επιχειρηματιών που άνοιξαν το κατάστημά τους την Κυριακή δηλώνει ότι η κίνηση αυτή επιβαρύνει σε κάποιο βαθμό το λειτουργικό κόστος. Συγκεκριμένα, το 13% απάντησε πάρα πολύ, το 28% πολύ και το 43% λίγο

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Σοκ: Στο 20% η πτώση του τζίρου- Υποφέρουν οι επιχειρήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα