Σεφερίν (UEFA): Ο Τραμπ βάζει σε κίνδυνο το Μουντιάλ

11:05 28/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Kατά τη διάρκεια συνέντευξής του στους New York Times, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σεφερίν εκτίμησε πως οι πολιτικές επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στις ελπίδες των Αμερικανών, να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026.

Αν οι περιορισμοί για τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ θα τεθούν σε πλήρη ισχύ,

τότε οι ΗΠΑ θα είναι πιο δύσκολο να οργανώσουν το Μουντιάλ τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Σεφερίν: «Τα μέτρα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους παίκτες, τους οπαδούς και τους δημοσιογράφους που βρεθούν στο κορυφαίο τουρνουά θα ήταν αντίθετη σε οποιοδήποτε είδος πρότασης. Αυτό θα αποτελέσει μέρος της συνολικής αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι δεν θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να επιτύχουν την οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

«Αν οι παίκτες δεν μπορούν να έρθουν λόγω πολιτικών αποφάσεων, το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν μπορεί να γίνει εκεί. Και αυτό ισχύει και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για όλες τις άλλες χώρες που θα ήθελαν να διοργανώσουν ένα Μουντιάλ. Οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί» δήλωσε ο Σεφερίν.

Ο πρόεδρος της UEFA στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και κατά πόσο το Brexit επηρεάζει το ποδόσφαιρο: «Αν το «Brexit» πάρει σάρκα και οστά, αλλάζουν τα πάντα. Αλλά το ποδόσφαιρο παιζόταν πριν και θα παίζεται και στο μέλλον. Φυσικά, η έξοδος του Βασιλείου από την ΕΕ θα ήταν ένα πρόβλημα και για τους οπαδούς, γιατί με την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη είναι πολύ καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα