Έντονες αντιδράσεις για την προφυλάκιση του ανταποκριτή της Die Welt στην Τουρκία

10:26 28/2/2017 - Πηγή: iPop

Έντονες είναι οι αντιδράσεις οι οποίες έρχονται από το Βερολίνο για την προφυλάκιση του ανταποκριτή της Die Welt. Τα πυρά τους κατά των τούρκικων αρχών εξαπολύουν η Angela Merkel και ο Sigmar Gabriel.

Θυμίζουμε, πως οι Αρχές της Τουρκίας έθεσαν υπό κράτηση την Δευτέρα τον ανταποκριτή της γνωστής γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Ο

δημοσιογράφος κατηγορείται για διασπορά προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνηση του κοινού στη βία αλλά και για υποκίνηση μίσους.

Πως σχολίασαν την είδηση της προφυλάκισης η Merkel και ο Gabriel;

Η είδηση της προφυλάκισης του ανταποκριτή της Die Welt είναι «πικρή κι απογοητευτική», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας και υπογράμμισε, πως «Το μέτρο αυτό είναι δυσανάλογα σκληρό. Ο δημοσιογράφος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στη Δικαιοσύνη και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση (των εισαγγελέων που προΐστανται) της έρευνας».

«Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η τουρκική δικαιοσύνη, στον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση θα λάβει υπόψη της την αξία της ελευθερίας του Τύπου σε κάθε δημοκρατική κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε μια δίκαιη μεταχείριση του δημοσιογράφου βάσει του νόμου και ελπίζουμε πως σύντομα θα ανακτήσει την ελευθερία του» υπογράμμισε η Angela Merkel.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο Sigmar Gabriel, τόνισε, πως το εν λόγω συμβάν πως ρίχνει ένα «εκτυφλωτικό φως στις διαφορές των κυβερνήσεων των δύο χωρών όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ελευθεροτυπία και την ελευθερία της γνώμης».

Την Τετάρτη, 166 Γερμανοί βουλευτές δημοσίευσαν μια ανοικτή επιστολή με την οποία ζήτησαν την «τάχιστη» απελευθέρωση του δημοσιογράφου.

The post Έντονες αντιδράσεις για την προφυλάκιση του ανταποκριτή της Die Welt στην Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα