Κατηγορίες σε δύο γυναίκες για την δολοφονία του Kim Jong-nam

09:49 28/2/2017 - Πηγή: iPop

Κατηγορίες εναντίον δύο γυναικών για το ρόλο τους στη δολοφονία του Kim Jong-nam αναμένεται να απαγγελθούν από την αστυνομία της Μαλαισίας. Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, η απαγγελία των κατηγοριών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη υπό το άρθρο 302 του ποινικού κώδικα που προβλέπει θανατική ποινή.

Οι εισαγγελείς της Μαλαισία αναμένεται να απαγγείλουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά των δύο γυναικών που έχουν καταγωγή από την Ινδονησία και το Βιετνάμ, σχετικά με την εμπλοκή τους στη δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο

Kim Jong-nam, ο οποίος ασκούσε κριτική στο καθεστώς εξουσίας της οικογένειας του και του ετεροθαλή αδερφού του θυμίζουμε, πως δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, μετά την έκθεσή του στον νευροπαραλυτικό χημικό παράγοντα VX, από τις δύο γυναίκες.

Η δολοφονία του μάλιστα σημειώνεται, πως πραγματοποιήθηκε από χημικό όπλο το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ, ως όπλο μαζικής καταστροφής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο γυναίκες οι οποίες κατηγορούνται για τη δολοφονία φέρονται να το ψέκασαν στο πρόσωπό του.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας εκτιμούν, πως η δολοφονία του αδερφού του Kim Jong-un, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από Βορειοκορεάτες πράκτορες. H Μαλαισία σημειώνεται, πως έχει τακτοποιήσει οκτώ πολίτες της Βόρειας Κορέα ως υπόπτους, για την εμπλοκή τους, στη δολοφονία.

The post Κατηγορίες σε δύο γυναίκες για την δολοφονία του Kim Jong-nam appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα