Πάμε για ψυχοθεραπεία;

12:01 1/4/2014 - Πηγή: iPop

Και έρχεται αυτή η στιγμή στην ζωή μας που συνειδητοποιούμε οτι χρειαζόμαστε βοήθεια για κάτι που συμβαίνει στην ζωή μας, ή έστω μια αλλαγή βρε παιδί μου! Και αφού αφήνουμε πίσω τις προκαταλήψεις μας, και τα ταμπού μας- ναι, ναι (!) τα κλασσικά «εγώ δεν έχω πρόβλημα, όσοι πάνε σε ψυχολόγους είναι τρελοί, εγώ δεν χρειάζομαι βοήθεια» ψάχνουμε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας για να επισκεφτούμε! Σε περίπτωση που κάποιος γνωστός έχει ήδη επισκεφθεί κάποιον και είναι ευχαριστημένος ανήκουμε στην κατηγορία των τυχερών! Υπάρχει όμως περίπτωση να μην ξέρουμε κάποιον οπότε αφήνουμε την αναζήτηση ειδικού

στην τύχη!

Και στις δυο περιπτώσεις παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τσεκάρουμε για να διασφαλίσουμε οτι η εμπειρία που θα αποκτήσουμε από την ψυχοθεραπεία δεν θα είναι δυσάρεστη! Το πρώτο και βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι οι εκπαιδεύσεις καθώς και η θεραπευτική προσέγγιση του θεραπευτή σας και επειδή όπως είναι φυσικό δεν γνωρίζετε τι είναι τι, να σας εξηγήσει με λίγα λόγια την διαδικασία!

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να γνωρίζετε και να συμφωνήσετε από την αρχή με τον ψυχολόγο σας είναι το λεγόμενο «συμβόλαιο». Στο συμβόλαιο σας το οποίο είναι είτε θεωρητικό είτε προφορικό συμφωνείτε για την τιμή της συνεδρίας, τις ώρες και τις μέρες των ραντεβού σας. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε οτι εντός συμβολαίου βρίσκεται και η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων! Κοινώς η ατάκα «αυτό θα είναι το μικρό μας μυστικό» ισχύει και στηρίζεται από την Ένωση Ψυχολόγων καθώς υπάρχει το απόρρητο το οποίο σπάει μόνο σε λίγες περιπτώσεις τις οποίες οφείλει να σας εξηγήσει ο ειδικός που επιλέξατε!

Και επειδή δεν είναι ωραίο να είμαστε σποιλερς δεν θα σας πούμε τίποτα άλλο! Τα άλλα θα ανακαλύψετε μόνοι σας αφού έχετε τσεκάρει οτι βρήκατε τον κατάλληλο ψυχολόγο! Να θυμάστε οτι το πιο σημαντικό πράγμα ασχέτως των προσόντων και της εμπειρίας του ειδικού που θα επιλέξετε είναι το πως θα ταιριάξετε σαν άνθρωποι! Καλή εξερεύνηση του εαυτού σας λοιπόν!

The post Πάμε για ψυχοθεραπεία; appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα