O ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει χάσει οριστικά το μομέντουμ της νίκης

Της Κατερίνας Μάρκου

Η πρόσφατη επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής και η –στην ουσία- λήψη ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, αποτέλεσε την ευκαιρία να έρθουν στην επιφάνεια εξελίξεις που μόνο υπόγεια έως σήμερα καταγράφονταν. Κατ’αρχάς, διαφάνηκε το πρόβλημα που τον τελευταίο καιρό έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια προσπάθεια συγκράτησης της μείωσης της επιρροής στο εκλογικό σώμα, – καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ

φαίνεται να έχει χάσει οριστικά το μομέντουμ της νίκης -, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να πολώσει το κλίμα συγκρατώντας τις απώλειές του.

Το ζήτημα είναι ότι τέτοια μικροπολιτικά παιχνίδια είναι παλαιοκομματικά και δημαγωγικά και δείχνουν τον πολιτικό χαρακτήρα του Σύριζα: ένα κόμμα τυχάρπαστο χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία και πολιτική που βασίζεται σε μια λέξη: Αντιμνημόνιο. Ο Σύριζα, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί την ‘Αριστερά’ για να πάρει την εξουσία. Η παρουσία του είναι αντιαισθητική πολιτικά, ο λόγος του ξύλινος και ρηχός, οι ατάκες του κ. Τσίπρα παλαιοκομματικά συνθήματα περασμένων δεκαετιών.

Θα μου πείτε τώρα, τα λέει αυτά η ΔΗΜΑΡ του 2% στις δημοσκοπήσεις με αρκετά προβλήματα κι αυτή στην πολιτική συνοχή και τον πολιτικό της λόγο.

Ναι, πράγματι, η ΔΗΜΑΡ δείχνει να κινδυνεύει μερικές φορές να γίνει Σύριζα, όχι όμως με την ανωτέρω έννοια! Πολλές φορές η ΔΗΜΑΡ τους τελευταίους μήνες δεν είναι συγκεκριμένη, δεν είναι αναλυτική, δεν εξειδικεύει, δεν προτείνει, δεν έχει φρέσκο πολιτικό λόγο. Είναι αυτό που μου λένε οι ψηφοφόροι μας στη Θεσσαλονίκη. «Είστε το κόμμα του ‘παρόν’. Δεν έχετε το θάρρος να υπερψηφίσετε και να καταψηφίσετε αναλόγως αυτά που πιστεύετε πραγματικά! Δεν γίνεται να είστε και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Μας θυμίζετε τον στείρο, αντιδραστικό, εκδικητικό και τυφλό αρνητισμό του Σύριζα».

Είναι κρίμα και λάθος να εμφανιζόμαστε με τον τρόπο αυτό στα μάτια των πολιτών που περιμένουν πολλά από εμάς και κυρίως να δίνουμε την εντύπωση ότι βρισκόμαστε κοντά σε ένα κόμμα δημαγωγικό και λαϊκιστικό κι όχι κοντά στο προοδευτικό κέντρο, όπου βρίσκεται και ο κύριος όγκος της βάσης των ψηφοφόρων μας του 6%. Για να μην όμως αδικούμε και τους εαυτούς μας, η συζήτηση αυτή γίνεται ήδη δημιουργικά μέσα στη Δημάρ, χωρίς αποκλεισμούς και ταμπέλες και πιστεύω ότι ο Πρόεδρος παίρνει και θα πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα επιτρέψουν στη Δημάρ να γίνει πραγματικά ο τρίτος πόλος των προοδευτικών δυνάμεων.

*Κατερίνα Δ. Μάρκου Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – Δημοκρατική Αριστερά

The post O ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει χάσει οριστικά το μομέντουμ της νίκης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα