Εθισμός στην καφεΐνη ; Κι όμως υπάρχει! Το λέει η επιστήμη!

10:13 1/4/2014 - Πηγή: iPop

Είστε από αυτούς που δηλώνουν ότι χωρίς καφέ δεν ανοίγει το μάτι τους, δεν λειτουργούν, δεν μιλάνε σε άνθρωπο; Αν όχι, σίγουρα γνωρίζετε κάποιον που έχει δηλώσει τα παραπάνω. Αν τα θεωρούσατε υπερβολές, πέφτετε έξω. Η επιστήμη λέει ότι υπάρχει Εθισμός στην καφεΐνη.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από την καφεΐνη στο σημείο που υποφέρουν από στερητικά συμπτώματα και είναι ανίκανοι να μειώσουν την κατανάλωση καφεΐνης, ακόμη και αν βρίσκονται σε κατάσταση που μπορεί να επηρεαστεί από

την καφεΐνη, όπως μια εγκυμοσύνη, κάποια καρδιακή πάθηση, ή αιμορραγική διαταραχή.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε περιοδικό Journal of Caffeine Research.

«Υπάρχει παρανόηση μεταξύ πολλών ειδικών, αλλά και απλών ανθρώπων ότι είναι εύκολο να κόψεις την καφεΐνη. Ωστόσο, σε μελέτες σε πραγματικό δείγμα, πάνω από το 50% των τακτικών καταναλωτών καφεΐνης ανέφεραν ότι είχαν δυσκολία να σταματήσουν ή να περιορίσουν τη χρήση καφεΐνης», είπε ο Δρ Juliano .

«Μέσα από την έρευνα παρατηρήσαμε ότι οι άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να περιορίσουν ή να κόψουν την καφεΐνη μόνοι τους εκδήλωσαν ενδιαφέρον να λάβουν θεραπεία -παρόμοια με τους ανθρώπους που απευθύνονται σε εξωτερική βοήθεια για να σταματήσουν το κάπνισμα», αναφέρουν οι επιστήμονες.

Ποια είναι η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης;

Η γενετική έρευνα μπορεί να βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιδράσεις της καφεΐνης στην υγεία και την εγκυμοσύνη, καθώς και τις ατομικές διαφορές στην κατανάλωση καφεΐνης. Με βάση την έρευνα, ο Δρ Juliano συμβουλεύει τους υγιείς ενήλικες να περιορίσουν την κατανάλωση καφεΐνης σε όχι περισσότερο από 400 mg την ημέρα -που αντιστοιχεί σε περίπου 2-3 κούπες καφέ.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο από 200 mg ανά ημέρα και οι άνθρωποι που βιώνουν τακτικά άγχος ή πάσχουν αϋπνία, καθώς και εκείνοι με υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακά προβλήματα ή ακράτεια ούρων θα πρέπει επίσης να περιορίσουν την καφεΐνη .

The post Εθισμός στην καφεΐνη ; Κι όμως υπάρχει! Το λέει η επιστήμη! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα