10.000 νέες θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ για ανέργους 25-66 ετών!

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα αναμένεται ξεκινήσει ο ΟΑΕΔ για ακόμη 10.000 ανέργους, αντίστοιχο αυτού που έκλεισε μόλις χθες με διαφορά όμως στην ηλικία των ανέργων, καθώς το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε ανέργους από 25 έως 66 ετών.

Το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει στους εργοδότες επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας που θα φτάνει έως και τα 480 ευρώ τον μήνα ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψη τους. Από την πλευρά του οργανισμού στελέχη του το σχεδιάζουν προκειμένου να το παρουσιάσουν στο υπουργείο Εργασίας και να αποσπάσουν

την έγκριση των κοινοτικών αρχών.

Οι άνεργοι για να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους, και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση, με επιδότηση, που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.

Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Στο Πρόγραμμα δεν θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις, που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την επιβολή της αίτησης, έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν, με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Αν μία επιχείρηση προσλάβει άνεργο και μειώσει το προσωπικό της θα πρέπει να το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, διαφορετικά θα χάσει το τμήμα της επιδότησης, που αντιστοιχεί στις θέσεις εργασίας που θα μειώσει.

The post 10.000 νέες θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ για ανέργους 25-66 ετών! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα