Ο απόλυτος οδηγός για να μάθεις γρήγορα και αποτελεσματικά μία ξένη γλώσσα – Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και το μέλλον σου!

17:04 17/9/2022 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλουμε να ξεκινήσουμε την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω σπουδών, είτε απλά γιατί μας αρέσει. Ωστόσο, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, η οποία θέλει συνεχή προσπάθεια και θέληση. Η ξένη γλώσσα δεν είναι απλά ένα πλεονέκτηµα στην επικοινωνία, είναι η βάση για µια σειρά από ευκαιρίες και δυνατότητες και ο τρόπος για να έχεις µπροστά σου ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης και εξέλιξης.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών βελτιώνει την ικανότητα λήψης αποφάσεων, αφού τα πολύγλωσσα άτομα, επεξεργάζονται στον εγκέφαλο τους τις αποφάσεις

που παίρνουν σε όλες τις γλώσσες που γνωρίζουν και αυτό τους κάνει να είναι πιο σίγουροι και πιο ευέλικτοι.

Πώς να μάθεις εύκολα μία ξένη γλώσσα;Πρέπει να το θέσεις ως στόχο

Το πρώτο βήμα για να μάθεις γρήγορα μια νέα γλώσσα είναι να θέσεις τους στόχους που θα ήθελες να πετύχεις σε αυτό το ταξίδι.

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ιδέα της εκμάθησης μιας νέας γλώσσας, οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε φοβισμένοι. Υπάρχουν τόσες πολλές λέξεις για να μάθεις και τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι μελέτης. Ο καθορισμός των στόχων περιορίζει την εστίασή μας, ώστε να σταματήσουμε να ανησυχούμε για τις λεπτομέρειες.

Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που θέτουν τους σωστούς στόχους έχουν περισσότερες πιθανότητες να τους επιτύχουν.

Μάθε τις «σωστές» λέξεις

Οι γλώσσες αποτελούνται από έναν τεράστιο αριθμό λέξεων. Τα αγγλικά, για παράδειγμα, έχουν μεταξύ 600.000 και 1 εκατομμυρίων λέξεις.

Unsplash

Για να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο σε οποιαδήποτε γλώσσα, δεν χρειάζεται να μάθεις όλες τις λέξεις, αλλά πρέπει να γνωρίζεις τις 100 κορυφαίες για να κάνεις ένα καλό ξεκίνημα.

Εστιάζοντας πρώτα στην εκμάθηση αυτών, μπορείς να εξαλείψεις τον χαμένο χρόνο και να αυξήσεις τον όγκο των πληροφοριών που λαμβάνεις.

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει μια ξένη γλώσσα ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα απ’ αυτή;

Άκου μουσική στην γλώσσα που θέλεις να μάθεις

Όταν ακούς μουσική στη γλώσσα που μαθαίνεις, όχι μόνο γνωρίζεις νέους καλλιτέχνες και νέα κομμάτια, αλλά συνηθίζει το αυτί σου στο άκουσμα.

Τα τραγούδια επίσης είναι πολύ εύκολος τρόπος να μαθαίνεις και να αναγνωρίζεις λέξεις και φράσεις. Τα θέματα για τα οποία μιλάνε ανακυκλώνονται, και με τον ίδιο τρόπο ανακυκλώνονται και οι λέξεις. Έτσι μετά από λίγο καιρό θα μπορείς να αναγνωρίζεις τις βασικές λέξεις και τις φράσεις που χρησιμοποιούνται.

Ξένες ταινίες και σειρές στην γλώσσα επιλογής σου

Οι ταινίες και οι σειρές έχουν παρόμοια λειτουργία με την μουσική, απo την άποψη oτι βοηθούν στο να συνηθίσει το αυτί στο άκουσμα της γλώσσας. Βοηθούν επίσης στην προφορά και στο να καταλάβει κανείς την ροή της γλώσσας.

Οι ταινίες και οι σειρές επίσης βοηθούν στο να μάθει κανείς την κουλτούρα της χώρας, να καταλάβει τα έθιμα και τις παραδόσεις, και να γνωρίσει την συμπεριφορά των ανθρώπων της χώρας.

UnsplashΈξυπνη μελέτη

Όταν μελετάς το λεξιλόγιο, είναι σίγουρο πως θα διευκολύνεις τον εαυτό σου χρησιμοποιώντας καλύτερες τεχνικές μελέτης.

Μάθε ξένες γλώσσες για να μη γεράσει ο εγκέφαλός σου!

Για παράδειγμα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθεις λέξεις λεξιλόγιο είναι να χρησιμοποιήσεις εκπαιδευτικές κάρτες. Οι κάρτες αυτές σε βοηθούν στο να εστιάσεις σε μεμονωμένες λέξεις και σου επιτρέπουν να δοκιμάσεις τον εαυτό σου, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να απομνημονεύεις ευκολότερα νέες πληροφορίες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο απόλυτος οδηγός για να μάθεις γρήγορα και αποτελεσματικά μία ξένη γλώσσα – Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και το μέλλον σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο απόλυτος οδηγός για να μάθεις γρήγορα και αποτελεσματικά μία ξένη γλώσσα – Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και το μέλλον σου!,