Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ με ουρές χιλιομέτρων και αναμονή έως και 24 ώρες – Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το τελευταίο «αντίο»

11:02 17/9/2022 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ στο Westminster Hall για τρίτη ημέρα, ενόψει της κηδείας της τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Η αίθουσα είναι ανοιχτή 24 ώρες την ημέρα μέχρι το πρωί της Δευτέρας για τα μέλη του κοινού να περάσουν από το φέρετρο και να αποτίσουν τα σέβη τους.

Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί στο κεντρικό Λονδίνο και η αναμονή φτάνει μέχρι και τις 24 ώρες. Στο λαϊκό προσκύνημα συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, διάσημοι και μη, προσεγγίζοντας το εσωτερικό του Αββαείου

του Westminster.

Και ο David Beckham στην αναμονή για το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο David Beckam, ο οποίος με τη σειρά του θέλησε να αποτίσει τα σέβη του στη βασίλισσα, χρειάστηκε να περιμένει 13 ώρες συνολικά, δηλώνοντας ότι «είναι ξεχωριστό να βρίσκεσαι εδώ, να τιμάς τη μνήμη και να ακούς τις διαφορετικές ιστορίες που έχουν να πουν οι άνθρωποι.

Ήμουν πολύ τυχερός που είχα μερικές στιγμές στη ζωή μου δίπλα στην Αυτού Μεγαλειότητα. Όλοι είδαμε πόσο ξεχωριστή είναι. Είναι μία στενάχωρη ημέρα αλλά και ημέρα για να θυμόμαστε την εκπληκτική κληρονομιά που άφησε πίσω».

Former British soccer star David Beckham queued alongside the tens of thousands of people waiting to see Queen Elizabeth lying in state https://t.co/SaxM2wrFfQ pic.twitter.com/zwwy4xqc7g

Reuters (@Reuters) September 16, 2022 «Η αγρύπνια των πριγκίπων»

Χθες (16/09) πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αγρυπνία των παιδιών της Βασίλισσας, με επικεφαλής τον Βασιλιά. Εκείνος στάθηκε στην κεφαλή του φέρετρου και οι υπόλοιποι τρεις στις γωνίες, «φρουρώντας» το φέρετρο της μητέρας τους, βασίλισσας Ελισάβετ. Αυτός ήταν ο τελευταίος συγκλονιστικός τελετουργικός φόρος τιμής των παιδιών στη βασίλισσά τους, πριν από την κηδεία.

Για μια τέτοια περίσταση και κατ’ εξαίρεση, επετράπη στον πρίγκιπα Andrew να φορέσει τη στρατιωτική στολή του. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον πρίγκιπα Harry σήμερα 17/09, παρ’ ότι κανείς από τους δύο δεν εκτελεί πλέον τα καθήκοντά του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, επομένως δεν υπηρετούν το Στέμμα.

Σήμερα «φρουροί» τα 8 εγγόνια της βασίλισσας

Σήμερα, Σάββατο 17/09, τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα της Ουαλίας και του δούκα του Σάσεξ, αναμένεται να αναλάβουν τον ρόλο του «φρουρού» του φερέτρου της και να τηρήσουν 15λεπτη αγρυπνία στην Αίθουσα του Westminster.

Μετά από αίτημα του βασιλιά Κάρολου, οι πρίγκιπες William και Harry θα φορέσουν και οι δύο στρατιωτική στολή για την περίσταση. Μαζί με τα αδέρφια θα είναι οι Peter Phillips, Zara Tindall, πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie, Lady Louise Windsor και James, Viscount Severn.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα σταθεί στο κεφάλι του φέρετρου της βασίλισσας, ενώ ο δούκας του Σάσεξ θα σταθεί στα πόδια.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επετράπη στον πρίγκιπα Harry να φορέσει την στρατιωτική του στολή

Πώς διατηρείται η σορός της βασίλισσας μέχρι την κηδεία

Από την περασμένη Πέμπτη 08/09, που η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου πέρασε στην αιωνιότητα, μέχρι τις 19/09 που θα ταφεί, μεσολαβούν 11 ημέρες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς διατηρείται για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η σορός της.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί λοιπόν, ότι το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ πρόκειται να φέρει μόλυβδο, κάτι που οι ειδικοί εξήγησαν ότι είναι για να διασφαλίσει ότι όλα θα παραμείνουν ανέπαφα.

Η επένδυση μολύβδου είναι μια βασιλική παράδοση που χρονολογείται από αιώνες, καθώς βοηθά στη διατήρηση του σώματος για έως και ένα χρόνο. Αλλά αυτή πιθανότατα δεν είναι η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιείται.

Είναι πολύ πιθανό να έχει πραγματοποιηθεί παράλληλα με την επένδυση μολύβδου μία είδους ταρίχευση, που μπορεί το διατηρήσει το σώμα σε καλή κατάσταση από δύο έως τρεις μήνες.

pic.twitter.com/U5ph5hcVdg

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 14, 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο William και ο Harry θα συνοδεύσουν το φέρετρο – Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία της;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ με ουρές χιλιομέτρων και αναμονή έως και 24 ώρες – Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το τελευταίο «αντίο» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα