Ενός λεπτού σιγής για όλους εκείνους τους ανθρώπους που σήμερα δεν είναι πια μέρος της καθημερινότητάς μας, για κάποιο λόγο

20:42 16/9/2022 - Πηγή: iPop

Οι φίλοι που μας πρόδωσαν και γενικά οι άνθρωποι που κάποτε επενδύσαμε χρόνο, μοιραστήκαμε στιγμές, χρήματα, γέλια και δάκρυα και σήμερα δεν είναι πια μέρος της καθημερινότητάς μας και τους έχουμε πια ξεχάσει είναι εκεί έξω για κάποιο λόγο. Πώς γίνεται όμως να ξεχάσεις ότι επένδυσες τόσα σε μια σχέση που τελικά δεν στάθηκε αντάξια των προσδοκιών σου; Πότε λες let it go και προχωράς τη ζωή σου και πότε είσαι έτοιμος να αφήσεις το παρελθόν πίσω, εκεί που ανήκει.

Οι φίλοι που μας πρόδωσαν και σήμερα δεν είναι πια στη ζωή μας

Όλα όσα γίνονται στη ζωή μας όμορφες και δύσκολες ή άσχημες στιγμές

έρχονται για κάποιο λόγο στο δρόμο μας. Ξεκινάς μια φιλία και πιστεύεις ότι βρήκες έναν σύντροφο για όλη σου τη ζωή. Τελικά το για πάντα κρατά μόνο λίγα χρόνια, 3-4 χρόνια και ξαφνικά γίνεστε δύο ξένοι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η προδοσία πονάει πολύ. Πονάει το ότι έκανες λάθος, ότι δεν εκτίμησες καλά και δεν ζύγισες σωστά ποιον άνθρωπο εμπιστεύτηκες. Με εσένα τα βάζεις πρώτα απ’ όλα και μετά με τον άλλο. Το ότι εσύ έδωσες συναισθήματα, νοιάξιμο και ό,τι είχες και δεν είχες στον υπερθετικό βαθμό ενώ ο άλλος δεν ένιωθε το ίδιο.

Θα μου πεις, εσύ δίνεις για να πάρεις πίσω; Όχι και δεν πρέπει καν να λέγεται το τι έδωσες. Δεν τα βάζουμε στο ζύγι να ζυγίσουμε τι δίνει ο καθένας και τι όχι. Εσύ κάνεις αυτό που θεωρείς καλύτερο εκείνη τη στιγμή ανεξάρτητα από τον άλλο άνθρωπο.

Unsplash / Sydney SimsΕνός λεπτού σιγή γι αυτούς που πια δεν σε νοιάζει

Θέλω να είσαι καλά, θέλω το καλό σου αλλά από σήμερα και πέρα τραβάμε δρόμους παράλληλους. Ο άνθρωπος που είμαι σήμερα δεν ταιριάζει πια μαζί σου. Nothing personal. Απλώς μια μέρα ξυπνάς και βλέπεις ότι δεν έχεις πια χρόνο και για αυτό. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος.

Δεν τσακώνεσαι, δεν ασχολείσαι απλά. Μια μέρα ανοίγεις την πόρτα και φεύγεις και δεν ξαναρώτας, δεν ξανά ενδιαφέρεσαι τι κάνει ο άλλος, απλώς λες να είναι καλά, αλλά από μακριά.

Σήμερα κάνω αυτό το ενός λεπτού σιγή για όλους εκείνους που πέρασαν από τη ζωή μου, σε όλες τις ηλικίες και σήμερα είναι έξω από αυτήν. Για εκείνους που πια δεν έχω την έννοια τους. Για εκείνους που έχω ξεχάσει.

Δεν δίνω πια την ενέργειά μου

Η ενέργεια που θέλω να έχω είναι για θετικά πράγματα. Θετικές εικόνες, θετικά πρόσημα. Άνθρωποι που είπαν ψέματα, που δεν προσπάθησαν, που οι ανάγκες και οι στόχοι τους δεν ευθυγραμμίζονται με τους δικούς μου, δεν υπάρχει λόγος να είναι σήμερα στο πλευρό μου και να είμαι και εγώ στο πλευρό τους.

Το ξέρω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι αισθάνονται προδομένοι από όλους εκείνους που πέρασαν από τη ζωή τους κάποτε και σήμερα είναι έξω από αυτήν για κάποιον λόγο.

Βρίσκοντας το θάρρος να πεις let it go

Όπως βροντοφωνάζει η Έλσα, ας το να πάει στη ευχή. Βρες τη δύναμη να μαζέψεις τα κομμάτια σου αφού βγεις από όλο αυτό και συνέχισε τη ζωή σου κανονικά σαν να μην συνέβη ποτέ. Ή καλύτερα κράτα αυτήν την εμπειρία ως μάθημα για το μέλλον. Πονάει η προδοσία αλλά αν ξοδέψεις όλη σου την ενέργεια να κλαις τη μοίρα σου επειδή οι άλλοι δεν ήταν αρκετοί πώς θα βρεις τη δύναμη να δουλέψεις για εσένα;

Κάνε αυτή τη χάρη λοιπόν στον εαυτό σου και πάψε να σε αδικείς, να σε τιμωρείς που δεν το κατάλαβες, που ήσουν αυθεντικός. Έτσι είναι οι άνθρωποι, αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις, οι άνθρωποι που σε αγαπούν και τους αγαπάς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ενός λεπτού σιγής για όλους εκείνους τους ανθρώπους που σήμερα δεν είναι πια μέρος της καθημερινότητάς μας, για κάποιο λόγο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενός,enos