Χάρισε χρώμα και γεύση στο πρωινό σου με αυτό το λαχταριστό και σοκολατένιο porridge – Μια ελκυστική εναλλακτική για το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας σου!

15:13 17/9/2022 - Πηγή: iPop

Είναι γνωστό πως ένα να καλό πρωινό σου δίνει ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου σωστά. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξεις ένα θρεπτικό porridge σοκολάτας που θα σε κρατήσει χορτάτη και κεφάτη; Το porridge, είναι στην ουσία ένας ζεστός χυλός από βρώμη, και αποτελεί ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου υγιεινά. Η βρώμη, από την οποία και αποτελείται το porridge, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, περιέχει πρωτεΐνη, ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγνήσιο, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε.

Εντάσσοντάς το porridge στην καθημερινή μας διατροφή, βοηθάμε τον οργανισμό μας στη σωστή λειτουργία του εντέρου του, στη μείωση της χοληστερίνης, στη διατήρηση του βάρους και αισθανόμαστε χορτασμένοι για πολύ περισσότερη ώρα. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε το πιο υγιεινό σοκολατένιο πρωινό!

Το porridge αλλιώς: Βάζουμε το πιο υγιεινό πρωινό στο φούρνο και γίνεται πεντανόστιμο!

Συνταγή για porridge σοκολάτας: Υλικά200 γρ. φουντούκια200 γρ. χουρμάδες400 γρ. κουάκερ βρώμη2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη1 πορτοκάλι

Για κάθε μερίδα:

200 ml νερό καρύδας1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι80 γρ. φρέσκα φρούτα, όπως σμέουρα, βατόμουρα, μπανάνα σε φέτες, τριμμένο μήλο και αχλάδι, κομμάτια πορτοκαλιού1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

Το απόλυτο healthy και χορταστικό porridge έχει καστανό ρύζι, πέστο και αβοκάντο

Πώς να φτιάξεις το πιο υγιεινό και θρεπτικό πρωινόΦρυγανίζουμε τα φουντούκια σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.Κόβουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και προσθέτουμε τη σάρκα στον επεξεργαστή με τη μισή βρώμη, το εκχύλισμα βανίλιας και τη σκόνη κακάο.Τρίβουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και μετά ανακατe;yoyme το μείγμα με την υπόλοιπη βρώμη. Αδειάζoyme σε αεροστεγές βάζο, έτοιμο για χρήση.Για μια μερίδα, απλά βάζουμε 65 γραμμάρια από το μείγμα μας σε μια κατσαρόλα με 200 ml νερό καρύδας και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή που μας αρέσει, ανακατεύοντας τακτικά και προσθέτοντας λίγο νερό, εάν χρειάζεται.Σερβίρουμε κάθε μερίδα με μια κουταλιά γιαούρτι και φρέσκα φρούτα. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μια πρέζα κανέλα ή λίγο κακάο, αν θέλουμε.Καλή απόλαυση!

3 super healthy ιδέες για πρωινά που σε κρατάνε για ώρες

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χάρισε χρώμα και γεύση στο πρωινό σου με αυτό το λαχταριστό και σοκολατένιο porridge – Μια ελκυστική εναλλακτική για το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάρισε,charise