Διστάζεις να ταξιδέψεις solo; Δες εδώ μερικές πληροφορίες που θα κάνουν την οργάνωση του ταξιδιού σου πολύ ευκολότερη!

12:37 17/9/2022 - Πηγή: iPop

Είναι από τις εμπειρίες που κάποιους τους φοβίζει – γι’ αυτό δεν το τολμούν ποτέ – και κάποιους άλλους τους ενθουσιάζει στην ιδέα και μόνο. Τα solo ταξίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που έχουν εμφανιστεί την τελευταία δεκαετία. Όλο και περισσότερος κόσμος παίρνει την απόφαση να εξερευνήσει τον κόσμο μόνος του. Η αίσθηση ελευθερίας, η ευελιξία και η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από διάφορες περιπέτειες είναι μερικοί από τους λόγους που θα σε κάνουν να τολμήσεις ένα τέτοιο βήμα. Αν ωστόσο είναι η πρώτη φορά που επιχειρείς κάτι παρόμοιο, καλό θα ήταν να γνωρίζεις ορισμένα

tips για solo ταξίδια, τα οποία θα σε βοηθήσουν και να το απολαύσεις περισσότερο και να παραμείνεις ασφαλής, που είναι και το πιο σημαντικό.

Τα μαθήματα ζωής που μόνο τα solo ταξίδια κατάφεραν να μου διδάξουν- Και είναι σημαντικά!

Tips για solo ταξίδια: Τι να προσέχεις όταν ταξιδεύεις μόνηΜοιράσου το ταξιδιωτικό σου πλάνο με οικογένεια ή φίλους

Φρόντισε να στείλεις το δρομολόγιο του ταξιδιού σου, τις πληροφορίες κρατήσεων του ξενοδοχείου και λεπτομέρειες για τυχόν δραστηριότητες σε ένα μέλος της οικογένειας σου ή σε έναν φίλο. Επίσης, πριν από οποιασδήποτε ατομική εκδρομή, ενημέρωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου για το πού κατευθύνεσαι και πότε περίπου θα επιστρέψεις.

Επιπλέον, για να παραμείνεις συνδεδεμένη με φίλους και οικογένεια κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, επικοινώνησε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σου για να μάθεις ποιες δυνατότητες μπορεί να σου προσφέρει στον αντίστοιχο προορισμό σου.

UnsplashΝα έχεις πάντα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου χρειαστεί, ωστόσο, είναι σοφό να γνωρίζεις πού να απευθυνθείς εάν συμβεί ένα ατυχές γεγονός. Κάνε την έρευνά σου για τα κοντινά νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα και άλλες εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης πριν το ταξίδι. Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζεις φράσεις έκτακτης ανάγκης στην τοπική γλώσσα, ώστε να μπορείς να ζητήσεις βοήθεια εάν τη χρειαστείς. Και εννοείται φυσικά πως πρέπει να έχεις μαζί σου ένα απόθεμα από οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να χρειαστείς, μάσκες προσώπου και απολυμαντικό χεριών.

Κάνε την απαραίτητα έρευνα για την ασφάλειά σου

Μάθε τις ασφαλέστερες γειτονιές του προορισμού σου και εάν υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αποφύγεις. Ακόμη, πρέπει να γνωρίζεις τις πιο ασφαλείς διαδρομές και τις καλύτερες μορφές δημόσιας συγκοινωνίας.

Εάν είναι δυνατόν, κάνε την κράτηση του δωματίου σου πάνω από το ισόγειο, αλλά όχι πολύ μακριά από το λόμπι. Αφού κάνεις check-in, έχε την πόρτα σου κλειδωμένη και μην ανοίγεις σε κανέναν εάν δεν περιμένεις επισκέπτη ή κάποιον από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

4+1 top προορισμοί για solo travellers! Ήρθε η στιγμή να τολμήσεις το μοναχικό ταξίδι που τόσο φοβόσουν

Μετρητά ίσον ασφάλεια

Πάντα να έχεις περισσότερα μετρητά μαζί σου απ’ όσα νομίζεις ότι θα χρειαστείς και ποτέ μην τα φυλάς όλα στο ίδιο σημείο! Δεν θα έχεις κανέναν μαζί σου, αν τυχόν ξεμείνεις από μετρητά, και δεν ξέρεις πόσο εύκολα θα βρεις ανταλλακτήριο για να κάνεις συνάλλαγμα, αν χρειαστεί. Επίσης, καλό είναι να έχεις έξτρα χρήματα, σε περίπτωση που συμβεί κάτι – αν χάσεις, για παράδειγμα, την πιστωτική σου κάρτα.

Πάρε μαζί σου ένα λουκετάκι

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά θα έρθουν στιγμές που θα σου φανεί χρήσιμο. Όπως είπαμε άλλωστε, σε αυτό το ταξίδι δεν έχεις παρέα, οπότε ενδεχομένως να χρειαστεί να ασφαλίσεις τα πράγματά σου.

FreepikΕπένδυσε στην ταξιδιωτική ασφάλιση

Με αυτόν τον τρόπο, θα προστατέψεις τόσο τον εαυτό σου, όσο και τα προσωπικά σου αντικείμενα από τυχόν απρόβλεπτα γεγονότα. Τέτοιου είδους ασφάλειες μπορεί να σε βοηθήσουν να αποζημιωθείς για προβλήματα όπως αυτά που προκαλούνται από τις καιρικές συνθήκες, τις φυσικές καταστροφές, ορισμένες ασθένειες και άλλα τέτοια ζητήματα.

Απόφυγε όσο είναι δυνατόν απερίσκεπτες συμπεριφορές Καλό θα ήταν να αποφεύγεις το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες και να έχεις τα ποτά σου εντός του οπτικού σου πεδίου.Δώσε προσοχή στους γύρω σου όταν περπατάς, κάνεις πεζοπορία ή οδηγείς.Εάν αισθάνεσαι άβολα, περπάτα σε ένα δημόσιο χώρο όπως κοντά σε ένα εστιατόριο ή συνάντησε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.Όταν κάποιος ρωτήσει αν ταξιδεύεις μόνη, καλό θα είναι να απαντήσεις ότι βρίσκεσαι καθ’ οδόν για να συναντήσεις έναν συγγενή ή φίλο.

Ταξιδεύεις μόνος; 5 πράγματα που δε θα σου πει ποτέ κανείς για το solo travel

Tο να ταξιδέψεις μόνη σου χρειάζεται τόλμη, καλή οργάνωση και πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέρος που θα επισκεφτείς. Σαν extra tip, υπάρχει πλέον πλήθος εφαρμογών που μπορούν να σε συνοδεύσουν στο πρώτο σου εγχείρημα και να γνωρίσεις τα ιδανικά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς. Το μόνο σίγουρο είναι πως το solo travelling, θα σε μαγέψει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διστάζεις να ταξιδέψεις solo; Δες εδώ μερικές πληροφορίες που θα κάνουν την οργάνωση του ταξιδιού σου πολύ ευκολότερη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα