Νέο τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Akıncı. Επί τάπητος ξανά το Κυπριακό

10:00 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Νέα συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη μεταξύ των Αναστασιάδη-Akıncı στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Στόχος των δύο αντρών, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι να συζητήσουν για την περαιτέρω διαδικασία και μεθοδολογία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, B. Aide, αναφέρθηκε στη συνάντηση, Αναστασιάδη-Akıncı, χαρακτηρίζοντας την «κρίσιμη», καθώς, όπως είπε, θα σ΄αυτή θα πρέπει να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Επίσης, ο γ.γ. του ΟΗΕ

όταν ερωτήθηκε αν είναι η στιγμή να υπάρξει «πάρε-δώσε» έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, απάντησε πως «ίσως δεν είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε ότι «θα είναι κέρδος και για τις δυο πλευρές».

Θυμίζουμε, πως ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης μετά από την τελευταία του συνάντηση με τον Mustafa Akıncı στις 26 Ιανουαρίου υπογράμμισε, ότι αποφασίστηκε ο διάλογος συνεχιστεί στην Κύπρο, εφ’ όλης της ύλης, με την αποφασιστικότητα, τονίζοντας «θα εργαστούμε έτσι ώστε να σμικρυνθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν ή αν είναι δυνατόν να υπάρξει κατάληξη στα πλείστα όσα των θεμάτων» και πρόσθεσε

Συνέχιση εφ’ όλης της ύλης, το επαναλαμβάνω, και εννοώ και τα έξι κεφάλαια

Διαβάστε το ρεπορτάζ του iPop.gr για το Κυπριακό:

Επίλυση ή ναυάγιο; Οι συζητήσεις για το Κυπριακό σε ελεύθερη μετάφραση (Photos-Videos)

photo:AFP

The post Νέο τετ-α-τετ Αναστασιάδη-Akıncı. Επί τάπητος ξανά το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα