H Google τιμά μια σπουδαία γλύπτρια

08:12 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Την σπουδαία γλύπτρια, Edmonia Lewis, τιμάει σήμερα η Google, αφιερώνοντάς της το Google Doodle.

H Lewis είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα και Ινδιάνα γλύπτρια, το έργο της οποίας αναγνωρίστηκε από όλο τον κόσμο.

Η ίδια γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1844 στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της ήταν Αφροαμερικανός και εργαζόταν ως υπηρέτης, ενώ η μητέρα της, αφροαμερικάνικης

και ινδιάνικης καταγωγής, ήταν υφάντρα.

Στα 9 της χρόνια η Lewis έχασε τους γονείς της με αποτέλεσμα να μεγαλώσεις με τον αδερφό της με τις δύο θείες τους.

Το 1859 ξεκίνησε να φοιτά στο φιλελεύθερο Κολέγιο Όμπερλιν του Οχάιο, το μόνο που δεχόταν γυναίκες εκείνη την εποχή. Οι σπουδές της ξεκίνησαν απ’ τις καλές τέχνες, όμως αποβλήθηκε στο τελευταίο έτος γιατί κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να δηλητηριάσει δύο συμφοιτήτριές της και ότι έκλεψε αντικείμενα από την σχολή.

Τελικά αθωώθηκε και από τις δύο κατηγορίες, όμως, δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις σπουδές της λόγω της αναστάτωσης η οποία προκλήθηκε.

Στις αρχές του 1864 και ενώ ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος μαίνονταν με ιδιαίτερη ένταση, εγκαταστάθηκε στην Βοστώνη και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την γλυπτική. Δύο χρόνια αργότερα και έχοντας πλέον τα οικονομικά μέσα να βιοπορίζεται από την τέχνη της, εγκαταστάθηκε στην Ρώμη, όπου έγινε το επίκεντρο της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας.

Αξιοσημείωτη στιγμή καλλιτεχνική της διαδρομή ήταν η συμμετοχή της στην έκθεση της Φιλαδέλφειας το 1876, όπου εντυπωσίασε με το μεγάλο σε όγκο γλυπτό της «Ο θάνατος της Κλεοπάτρας».

Με πληροφορίες από sansimera.gr

The post H Google τιμά μια σπουδαία γλύπτρια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα