Περί το 50% των Αμερικανών τάσσονται υπέρ του διατάγματος Trump

08:55 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Περίπου οι μισοί Αμερικανοί τάσσονται υπέρ του διατάγματος του Donald Trump για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες. Ωστόσο, μόλις το 1/3 των Αμερικανών νιώθουν πιο ασφαλείς λόγω του διατάγματος.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του Reuters αναφέρει ότι το 31% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι η απαγόρευση τους έδωσε την

αίσθηση ότι ήταν «περισσότερο ασφαλείς». Το 25%, όμως, απάντησε ότι ένιωθε «λιγότερο ασφαλές». Για το 33% των συμμετεχόντων,το διάταγμα δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά την ασφάλεια την οποία νιώθουν.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί -49%- συμφωνούν με το διάταγμα, ενώ το 41% αυτών διαφωνούν. Το 53% των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι «διαφωνούν έντονα» με την απόφαση του Trump, την ίδια στιγμή κατά την οποία το 51% των Ρεπουμπλικανών απάντησαν ότι «συμφωνούν έντονα».

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες δεν θεωρούν ότι το κράτος θα πρέπει να προτιμήσει τους Χριστιανούς πρόσφυγες, όπως έχει υπονοήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Το 56% τάσσεται ενάντια στην άποψη οι ΗΠΑ να υποδεχθούν «Χριστιανούς πρόσφυγες, αλλά όχι Μουσουλμάνους».

Η δημοσκόπηση έγινε σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ με τη συμμετοχή 1.201 ατόμων.

Διαβάστε ακόμα:

Όλοι εναντίον Trump- Ακόμα κι αξιωματούχοι του State Department

Photo: REUTERS/Ted Soqui

The post Περί το 50% των Αμερικανών τάσσονται υπέρ του διατάγματος Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα