Το Harvard σου μαθαίνει πώς να μην ξεχνάς τα όνειρά σου

09:51 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να ξυπνήσεις συγκλονισμένος από ένα όνειρο αλλά να μην θυμάσαι καμία πληροφορία γι’ αυτό;

Και πες ότι αυτό είναι προς το συμφέρον σου εάν είδες εφιάλτη, αλλά δεν είναι κρίμα να είδες ένα σούπερ όνειρο και μετά να μην το θυμάσαι;

Δεν υπάρχει, όμως, πια λόγος ν’ ανησυχείς γιατί οι ερευνητές απ’ το Πανεπιστήμιο του Harvard διεξήγαγαν ολόκληρη μελέτη επί του θέματος, προτείνοντάς σου τρόπους για να μην ξεχνάς τα όνειρά σου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Harvard,

για να θυμάσαι τα όνειρά σου αρκεί να καταναλώνεις νερό αλλά και να επαναλαμβάνεις τη φράση…«να θυμηθώ τα όνειρά μου»!

Μπορεί να ακούγεται σαν τελετουργία, όμως, Harvard είναι αυτό να μην το εμπιστευτούμε;

Αυτό το οποίο προτείνει συγκεκριμένα το κορυφαίο Πανεπιστήμιο είναι να καταναλώνεις τρία γεμάτα ποτήρια νερό – τρεις φορές το βράδυ για δύο εβδομάδες- και να επαναλαμβάνεις την φράση «θα θυμηθώ τα όνειρά μου».

Η ποσότητα του νερού – τρία ποτήρια- πριν πέσεις για ύπνο είναι σημαντική διότι προκαλεί την καταστολή του πέμπτου σταδίου του ύπνου και ο οργανισμός σου ξυπνάει για να πας τουαλέτα. Τότε είναι η φάση κατά την οποία θυμάσαι απόλυτα τα όνειρά σου.

Για να είσαι, όμως, σίγουρος, προτείνεται να επαναλαμβάνεις τρεις φορές τη φράση «θα θυμηθώ τα όνειρά μου» πριν πέσεις για ύπνο, αλλά και να κρατάς ένα σημειωματάριο δίπλα στο κομοδίνο σου!

«Όταν πέφτουμε για ύπνο όλα τα γεγονότα της ημέρας περνάνε από το μυαλό μας. Είναι μία περίοδος κατά την οποία ο εγκέφαλος προσπαθεί να καταλάβει τι να επεξεργασθεί όταν αποκοιμηθεί. Βάζοντας το “να θυμηθώ τα όνειρά μου” στη λίστα, ενδέχεται να τα θυμηθούμε», τόνισε ο επικεφαλής ερευνητής.

Τέλος, οι ερευνητές προτείνουν όταν ξυπνάς να μην ανοίγεις αμέσως τα μάτια σου, να μην κουνιέσαι κατευθείαν και να πεις τίποτα, διότι κάθε σου κίνηση μπορεί να εξαφανίσει την ανάμνηση του ονείρου σου.

The post Το Harvard σου μαθαίνει πώς να μην ξεχνάς τα όνειρά σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα