On line τα πρώτα 800.000 ειδοποιητήρια του εφκα

09:22 1/2/2017 - Πηγή: Fimotro

Τα πρώτα 800.000 ειδοποιητήρια πληρωμής των νέων εισφορών θα αναρτήσει αύριο στην ιστοσελίδα του ο ΕΦΚΑ ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει τη σταδιακή αποστολή, ταχυδρομικά, του συνολικού αριθμού των ειδοποιητηρίων (σε 1,4 εκατ ελεύθερους επαγγελματίες) που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 17 Φεβρουαρίου. Το χρονοδιάγραμμα αυτό δίνει στην «Η» ο διοικητής του ΕΦΚΑ Θ. Μπακαλέξης υπογραμμίζοντας ότι ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των στοιχείων, με τον ΑΦΜ

και τον ΑΜΚΑ των υπόχρεων καταβολής των εισφορών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σταδιακά θα «μπαίνουν» στο σύστημα ενώ το Ταμείο θα στέλνει 80.000 ειδοποιητήρια κάθε ημέρα έτσι ώστε η αποστολή να έχει ολοκληρωθεί έως τις 17 Φεβρουαρίου.
Με βάση το σχεδιασμό του ΕΦΚΑ, τα πρώτα ειδοποιητήρια που θα αναρτηθούν και θα αρχίσουν να αποστέλλονται αφορούν όσους είχαν μια ασφάλιση ως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, δηλαδή «καθαρές» περιπτώσεις. Στη συνέχεια θα αποσταλούν (καθώς ακόμη γίνονται «διασταυρώσεις») σε παράλληλα ασφαλισμένους σε 2 ταμεία οι οποίοι είχαν εισόδημα ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται και 16.000 που ακόμη δεν έχουν «ταυτοποιηθεί».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους, με τον κωδικό TAXIS και στη συνέχεια με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Όποιος ασφαλισμένος έχει αντιρρήσεις σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών του, θα πρέπει να προσέρχεται στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες. Οι πληρωμές των εισφορών θα πραγματοποιούνται σε όλες τις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ), με εντολές πληρωμής ή με άμεση χρέωση λογαριασμού (πάγια εντολή). Η πρώτη πληρωμή για τις εισφορές του Ιανουαρίου θα πρέπει να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα