Κλειστή μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα της Τετάρτης εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων- Εμμένουν οι αγρότες

10:29 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες οι οποίοι εμμένουν στις θέσεις και συνεχίζουν τους αποκλεισμούς. Όπως έχει γίνει γνωστό έως τουλάχιστον τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης θα κρατηθεί κλειστεί η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων. Τονίζουμε, ότι στο τελωνείο το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής

Μακεδονίας που έχουν κατασκηνώσει στον κόμβο της Ειδομένης. Αργά το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των αγροτών στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για τις νέες τους κινητοποιήσεις.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι οι την Σκύδρα, την ορεινή Έδεσσα και το Μελίσσι θα ξεκινήσουν με τα αγροτικά τους οχήματα στις 10.00-11.00 το πρωί πορεία με κατεύθυνση το τελωνείο των Ευζώνων. Να θυμίσουμε, πως στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους, τα οποία έχει υπολογιστεί, ότι είναι πάνω από 350, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας από δήμο Παιονίας, Γιαννιτσά, Χαλκηδόνα, Κιλκίς, Χαλάστρα, Μάλγαρα, Σίνδο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και το Αιγίνιο Πιερίας.

Ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όσα φορτηγά ή νταλίκες μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα τα περνάμε και χωρίς καθυστερήσεις μάλιστα».

Το τελωνείο των Ευζώνων έχει καταληφθεί από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας από τις 30/1, στις 16:30.

Αναμονή για τη νέα συνέλευση:

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 11 το πρωί, οι αγρότες θα καθορίσουν τις νέες τους κινήσεις, ενώ ήδη έχουν υπογραμμίσει, ότι δεν είναι διαθέσιμοι να καταθέσουν τα όπλα.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Κατερίνης, που έχουν στήσει το μπλόκο τους στην αερογέφυρα και προγραμματίζουν για σήμερα το μεσημέρι τη μετάβασή τους στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης, κινούμενοι με λιγοστά τρακτέρ. Στόχος τους σημειώνεται ότι είναι να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο οποίος αναμένεται στις 13:00 να παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείου Κατερίνης.

Στην Κορίνθου- Πατρών συνεχίζεται ο καθημερινός ολιγόωρος αποκλεισμός της νέας εθνικής στο ύψος του Αιγίου. Ομάδα των αγροτών της Αιγιάλειας αναμένεται και σήμερα, Τετάρτη να κλείσει τον δρόμο από τις 7 έως τις 9. Επίσης, δύο συνεχίζουν να είναι τα μπλόκα στην Αιτωλοακαρνανία.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Κλειστή μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα της Τετάρτης εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων- Εμμένουν οι αγρότες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα