Η ζάχαρη βλάπτει τον οργανισμό σου!

18:33 1/10/2014 - Πηγή: iPop

Και όμως, η ζάχαρη που βάζεις στον καφέ σου ή η ζάχαρη που κρύβεται μέσα στις τροφές που καταναλώνεις βλάπτειτον οργανισμό σου αλλά και τον εγκέφαλο σου! Έρευνες αποδεικνύουν πως η ζάχαρη ευθύνεται για τη δημιουργία λίπους γύρω από ζωτικά όργανα, τον εθισμό, την κατάθλιψη αλλά και τον διαβήτη!

H ζάχαρη δημιουργεί λίπος γύρω από το συκώτι

Η φρουκτόζη-ένα συστατικό της επιτραπέζιας ζάχαρης και ενεργοποιεί το συκώτι να αποθηκεύσει λίπος πιο αποτελεσματικά, και σε περίεργα μέρη. Με την πάροδο του χρόνου, μια διατροφή πλούσια σε φρουκτόζη μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία λίπους γύρω

από το συκώτι.

Η ζάχαρη βοηθά την εμφάνιση διαβήτη

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι για κάθε επιπλέον 150 θερμίδες από τη ζάχαρη που λαμβάνει το άτομο αυξάνονται κατά 1.1% οι πιθανότητες να εμφανίσει σακχαρώδη διαβήτη.

Η ζάχαρη κάνει κακό στη καρδιά

Οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα: καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου μεταξύ των ατόμων με διαβήτη τύπου 2, αντιπροσωπεύοντας το 65% αυτών των θανάτων.

Η ζάχαρη δημιουργεί τεταμένα αιμοφόρα αγγεία

Τα πρόσθετα σάκχαρα προκαλούν περίσσεια ινσουλίνη στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στις αρτηρίες. Τα χρόνια υψηλά επίπεδα ινσουλίνης αυξάνουν την πίεση του αίματος, και το αποτέλεσμα είναι εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Η ζάχαρη προκαλεί χάος στην χοληστερόλη

Υπάρχει μια ανησυχητική σχέση μεταξύ σακχάρου και χοληστερόλης. Μια μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης διαπίστωσε ότι, μετά τον αποκλεισμό των ατόμων με υψηλή χοληστερόλη ή / και διαβήτη και τους ανθρώπους που ήταν εξαιρετικά υπέρβαροι, όσοι κατανάλωναν τα υψηλότερα επίπεδα προστιθέμενων σακχάρων είχαν βιώσει τη μεγαλύτερη άνοδο σε επίπεδα κακής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και τις χαμηλότερες αυξήσεις της καλής (HDL) χοληστερόλης.

Η ζάχαρη σε εθίζει

Η ζάχαρη προκαλεί την απελευθέρωση χημικών ουσιών που πυροδοτούν το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Με λίγα λόγια λειτουργούν όπως τα ναρκωτικά του δρόμου, οι άνθρωποι αναπτύσσουν μια ανοχή για τη ζάχαρη, που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερη ζάχαρη για να αισθάνονται καλά.

Η ζάχαρη σου δημιουργεί το αίσθημα της κατάθλιψης

Μπορεί η ζάχαρη να μας κάνει να αισθανθούμε καλά αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το αντίθετο. Στα πλαίσια μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Public Health Journal, οι ερευνητές παρακολουθούσαν σχεδόν 9.000 ανθρώπους για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ κατάθλιψης και κατανάλωσης τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Μετά από έξι χρόνια, όσοι έτρωγαν ζάχαρη αντιμετώπιζαν περίπου 40% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σε σύγκριση με εκείνους που απέφευγαν τα σακχαρώδη τρόφιμαΣε άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη, φαίνεται πως ο εγκέφαλος απελευθερώνει χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης.

The post Η ζάχαρη βλάπτει τον οργανισμό σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα