Αξίζει να χωρίσεις για να «σωθείς» οικονομικά;

16:31 1/10/2014 - Πηγή: iPop

Διανύουμε ίσως την χειρότερη από οικονομικής πλευράς περίοδο της χώρας. Βέβαια, οι δυσχέρειες τις περισσότερες φορές φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά και κάνουν τα ζευγάρια να αγαπηθούν και να πολεμήσουν μαζί την κρίση. Εμείς δε θα σου μιλήσουμε για αυτά τα ζευγάρια που τα καταφέρνουν αλλά, για αυτά που τελικά χωρίζουν, εστιάζοντας στους χωρισμένους άντρες.

Όταν, λοιπόν, τα ζευγάρια βάζουν υπογραφή στο χαρτί του διαζυγίου για τους χωρισμένους άντρες τα κέρδη αυξάνονται κατά πολύ ενώ για τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο. Αυτό δεν γίνεται επειδή κόβουν να κάνουν περιττά έξοδα αλλά, επειδή

αυξάνουν τους ρυθμούς της δουλειάς τους και παράλληλα την αμοιβή τους και δεν το λέμε εμείς αλλά, το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν μαζί τους σε σχετική έρευνα.

Το Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Σπουδών ήταν αυτό που μελέτησε την οικονομική κατάσταση 14.000 διαζευγμένων ανδρών και γυναικών και δημοσίευσε μετά από πέντε χρόνια τα αποτελέσματα που συνέλεξε. Μετά, λοιπόν, από πέντε χρόνια μοναξιάς (μετά από το διαζύγιο) οι χωρισμένοι άντρες επικεντρώνονται στην εργασία τους και προσπαθούν να δώσουν όλη τους την ενέργεια εκεί. Το εισόδημα των ανδρών αυξάνεται κατά 24% σε διάστημα πέντε ετών ενώ, των γυναικών το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης κυμαίνεται μόλις στο 1,8%.

Όμως, παράλληλα στην ίδια έρευνα τονίστηκε ότι οι περισσότεροι χωρισμένοι άντρες ακόμα και αν αύξησαν το εισόδημα τους κατά ένα τέταρτο συνεχίζουν να πιστεύουν ότι δεν τους αρκεί και προσπαθούν για ακόμα παραπάνω κέρδη.

The post Αξίζει να χωρίσεις για να «σωθείς» οικονομικά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα