Το «Τσίρκο του Ήλιου» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

17:01 1/10/2014 - Πηγή: iPop

10 καλλιτέχνες έδωσαν μια μικρή γεύση από την φαντασμαγορική παράσταση του Cirque du Soleil. Παρουσίασαν στην πλατεία Αριστοτέλους ένα νούμερο με σχοινιά και εντυπωσίασαν τους περαστικούς. Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που απογοητεύτηκαν, καθώς περίμεναν να δουν κάτι πιο θεαματικό. Τα καλύτερα όμως το «Τσίρκο του Ήλιου» τα κρατάει για τις εμφανίσεις του στο ΠΑΟΚ Sports Arena.

Το Quidam είναι η πρώτη παράσταση του Cirque du Soleil στην οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά ρούχα, πάντα βέβαια προσαρμοσμένα κατάλληλα, ώστε να είναι λειτουργικά και να εξυπηρετούν τις ακροβατικές σκηνές. Σε παλ χρώματα τα 1500 χειροποίητα κοστούμια έχουν ένα συγκινητικό τόνο και συντελούν δραματουργικά στην ατμόσφαιρα της παράστασης, ενώ είναι κυρίως λινά, για να προσδίδει την καθημερινή χρήση. Όσο για τα παπούτσια, 200 ζευγάρια καθαρίζονται και βάφονται στο χέρι κάθε μέρα. 500 αξεσουάρ συμπληρώνουν το ενδυματολογικό κομμάτι, ενώ για οι καλλιτέχνες φοράνε και 20 περίπλοκες περούκες, κατασκευασμένες από φυσικά και συνθετικά μαλλιά, καθώς και 30 καπέλα συμπεριλαμβανομένου και του στρογγυλού καπέλου που φοράει η μικρή Ζωή για να μπει στον μαγικό κόσμο του Quidam. Μουσικά όργανα, φωτιστικά και ηχητικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας συντελούν στο να αποκτά φαντασμαγορικό χαρακτήρα η παράσταση.

Σε αντίθεση με τις άλλες παραγωγές του, το Τσίρκο του Ήλιου, αυτήν τη φορά παρουσιάζει μια παράσταση που δεν μεταφέρει τους θεατές στο ονειρικό βασίλειο της φαντασίας, με όντα και χαρακτήρες εξωπραγματικούς. Αντιθέτως, το Quidam διαπραγματεύεται τον δικό μας κόσμο, την ίδια την ανθρώπινη ζωή, έναν κόσμο που κατοικούν αληθινοί άνθρωποι με χειροπιαστά προβλήματα, όνειρα και ανησυχίες.

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν χθες. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:
Τετάρτη 1 Οκτ. 2014, 20:30
Πέμπτη 2 Οκτ. 2014, 20:30
Παρασκευή 3 Οκτ. 2014, 20:30
Σάββατο 4 Οκτ. 2014, 17:30 & 21:00
Κυριακή 5 Οκτ. 2014, 13:30 & 17:00

Οι τιμές των εισιτηρίων αρχίζουν από 35 ευρώ, ενώ τα παιδικά και φοιτητικά κοστίζουν από 28 ευρώ.

The post Το «Τσίρκο του Ήλιου» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα