Η Κομισιόν τονίζει πως η Ελλάδα δεν αξιοποίησε τα ευρωπαϊκά ταμεία την ώρα που η Frontex αυξάνει τους συνοριοφύλακες της

16:20 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Ευθύνες για την μη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών ταμείων, στην αντιμετώπιση των δυσκολιών στα ελληνικά νησιά, έριξε στην Ελλάδα η επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Κορίνα Κρέτσου κατά την πρωινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Την ίδια στιγμή η Frontex αυξάνει στους 750 τους συνοριοφύλακες της.

Τι είπε η κα Κρέστου;

Η Ελλάδα

δε ζήτησε αξιοποίηση των ευρωπαϊκών ταμείων στην αντιμετώπιση των δυσκολιών στα ελληνικά νησιά. Αντιθέτως, η Ιταλία ζήτησε τη στήριξη των ταμείων αυτών και η Επιτροπή έχει ήδη μεταφέρει σημαντικά ποσά προς τη χώρα

Στη συνέχεια μάλιστα των δηλώσεων της τόνισε: «Είναι σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των αδυναμιών των νησιών είναι το πλαίσιο του επενδυτικού Ταμείου 2014-2020, και ότι έχουν δοθεί σχετικές συστάσεις στις αρχές των νησιών για τη δραστηριοποίησή τους».

Αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Frontex αύξησε τους συνοριοφύλακες της σε 750.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο ακόμα 237 συνοριοφύλακες θα συνδράμουν την χώρα μας στην καταγραφή και δακτυλοσκόπηση των μεταναστών, ενώ ακόμα 28 θα είναι αυτοί που θα κάνουν έλεγχο για πλαστά έγγραφα.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Η Κομισιόν τονίζει πως η Ελλάδα δεν αξιοποίησε τα ευρωπαϊκά ταμεία την ώρα που η Frontex αυξάνει τους συνοριοφύλακες της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα