Η δημοτικότητα της Μέρκελ πέφτει- Ο Σόιμπλε ζητά ανδριάντα και οι αποκαλύψεις για το Grexit συνεχίζονται

14:38 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που η δημοτικότητα της Μέρκελ συνεχώς πέφτει, ο Σόιμπλε τη μια αποκαλύπτει τις προτάσεις για Grexit που είχε κάνει παλιά στον κ. Βενιζέλο και αμέσως μετά τονίζει πως αν η χώρα μας βγει από την κρίση θα πρέπει να στηθεί ένας ανδριάντας του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα

με πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την δημόσια τηλεόραση ARD η δημοτικότητα της Μέρκελ σε σχέση με τον περασμένο μήνα παρουσιάζει πτώση 12 μονάδες και αγγίζει έτσι το 46%.

Στην ίδια δημοσκόπηση σημειώνεται πως το 81% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης ενώ πάνω από τους μισούς πολίτες και συγκεκριμένα το 63% ζητά να γίνει άμεσα θέσπιση ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που έρχονται στη χώρα.

Τι θέλει ο Σόιμπλε;

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συμβουλίου Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Αμβούργο τόνισε:

«Η προσφυγική κρίση αποτελεί προτεραιότητα για το Βερολίνο. Πρότεινε μάλιστα στην καγκελάριο Μέρκελ η Γερμανία να διαθέσει άμεσα 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανακούφιση των προσφύγων που ζουν σε καταυλισμούς σε χώρες της Εγγύς Ανατολής ή της Τουρκίας».

Ενώ στη συνέχεια δήλωσε και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό:

Αν η Ελλάδα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα

Αξίζει να τονιστεί πως την Τετάρτη έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι ο κ. Σόιμπλε είχε προτείνει στον Ε. Βενιζέλο προσωρινό Grexit και είχε υποσχεθεί ως αντάλλαγμα την παροχή μεγάλης βοήθειας το 2011.

Το πρωί της Πέμπτης ο Βενιζέλος απάντησε:

Απέρριψα αμέσως την πρόταση εξόδου από το ευρώ που θα οδηγούσε στην επάνοδο σε μια δραχμή που θα έμπαινε σε περιδίνηση αλλεπάλληλων υποτιμήσεων με αντίστοιχη μείωση του πραγματικού εισοδήματος και του επιπέδου ζωής την Ελλήνων και των Ελληνίδων. Η μείωση δεν θα ήταν τότε της τάξης του 30 αλλά του 70%

Τι σχολίασαν Κυβερνητικές πηγές;

Η μόνη παραγωγική συζήτηση, αυτή τη στιγμή, είναι για το πώς θα οδηγηθούμε σε μια ενωμένη και κοινωνική Ευρώπη. Η Ελλάδα διαμορφώνει συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση

The post Η δημοτικότητα της Μέρκελ πέφτει- Ο Σόιμπλε ζητά ανδριάντα και οι αποκαλύψεις για το Grexit συνεχίζονται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα