Ο λαός μίλησε: Αλέξη Παραιτήσου!

16:01 4/2/2016 - Πηγή: Antinews

«Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει».

Αυτό το σύνθημα κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα και στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Μαζί βεβαίως με υβριστικά συνθήματα κατά του ανθρώπου που πρόδωσε περισσότερο από τον καθένα τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Το ελικόπτερο που προσγείωσε χθες στα χωράφια ο Καμμένος

θα τους χρειαστεί πολύ σύντομα, γιατί για ένα πρέπει να είναι σίγουροι. Όπως πάνε δε θα φύγουν με αυτοκίνητο από το Μαξίμου. Η διαδήλωση στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις ήταν ένα μήνυμα προς την... λαοπρόβλητη Αριστερά. Ότι τα ψέματα τέλειωσαν, η προπαγάνδα έλαβε τέλος. Μπορεί να επιμένουν στο Μαξίμου να λένε ότι είναι υποκινούμενες κινητοποιήσεις, η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο κόσμος αγανακτεί πλέον. Δεν ανέχεται άλλα ψέματα. Θέλει τις λύσεις που του υποσχέθηκε ο Τσίπρας ο οποίος τώρα υφίσταται την εκδίκηση της πλατείας. Αυτός είναι που έφτιαξε την πλατεία, που έβγαλε έξω τον κόσμο, που τον χειραγώγησε, που τον χρησιμοποίησε για να διαλύσει ακόμη και τα όσα καλά έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Διότι τα τελευταία χρόνια έγιναν και καλά σ' αυτή τη χώρα αλλά δεν τα άφησε η αριστερά του Τσίπρα. Κατέστρεψε τις ελπίδες που είχε η Ελλάδα να βγει από την κρίση, χρησιμοποιώντας με τον πλέον άθλιο τρόπο τον πόνο του κόσμου που είχε πάθει σοκ από τα μνημόνια.

Τώρα λοιπόν ο Αλέξης και η παρέα του είναι η ώρα να πληρώσουν για τις ψεύτικες υποσχέσεις που καλλιέργησε. Ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους να διαδηλώσει κατά της κυβέρνησης δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε τίποτε. Κάποιοι ψήφισαν Τσίπρα και είναι πλέον κοψοχέρηδες. Κάποιοι άλλοι λένε «εμείς σας τα λέγαμε, μην ψηφίζετε τον εγκληματία». Η ουσία είναι ότι η λαοθάλασσα, ασχέτως αν είναι κοψοχέρηδες ή απλά αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα νέο δεδομένο για την πολιτική σκηνή της χώρας.

Έξι μήνες μετά από τη νίκη του Τσίπρα, την τρίτη μέσα σε ένα χρόνο, οι πολίτες του ζητούν στην ουσία να παραιτηθεί. Αν δεν μπορεί να εφαρμόσει έστω και στο ελάχιστο τη συμφωνία που υπέγραψε, ας παραδώσει την εντολή που έλαβε και να αναλάβει κάποιος άλλος. Όπως και να έχει ο ίδιος θα έχει καταγραφεί ως ο χειρότερος πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ από τη χώρα. Ακόμη και την ηρωϊκή έξοδο να επιδιώξει είναι σίγουρο ότι θα έχει αφήσει πίσω του πραγματική καμμένη γη και ο κόσμος δεν θα το ξεχάσει.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα. Οι ξένοι δεν κάνουν πίσω, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει μέτρα που δεν έχουν καμιά λογική, η οικονομία αρχίζει ξανά να βουλιάζει, τα σενάρια του Grexit επανέρχονται δυναμικά. Ζούμε εικόνες του περασμένου καλοκαιριού, μόνο που τότε δεν υπήρχε σε τόση ένταση το Προσφυγικό ενώ και ο κόσμος έδειχνε ανοχή στην πρώτη φορά αριστερά. «Ας τους δούμε να κυβερνούν πρώτα, μέχρι τώρα διαπραγματεύονταν», έλεγε ο κόσμος τον Σεπτέμβριο. Τους είδαν λοιπόν στην πράξη να κυβερνούν και το μόνο που έχουν πετύχει ένα χρόνο τώρα είναι το σύμφωνο συμβίωσης και η καύση νεκρών. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης (αποκρατικοποιήσεις), ουδεμιά σοβαρή νομοθετική προσπάθεια δεν έχει γίνει.

Όπως λένε εργαζόμενοι, έμποροι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, η απεργία της 4ης Φεβρουαρίου είναι η αρχή. Το ποτήρι ξεχείλισε, ο κόσμος είναι πια απέναντι στον Τσίπρα κι όχι μαζί του. Έρχεται καταιγίδα, η οργή του κόσμου για την εξαπάτησή του από τον Τσίπρα, είναι μεγάλη.

Και έρχεται η ώρα της πληρωμής. Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι βαρύ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ελλαδα, διαδηλωσεις, καμμενος, αθηνα, τσιπρας, υφίσταται, σοκ, συριζα, ΠΑΣΟΚ, απεργια, απεργια οσε, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, απεργια 26 σεπτεμβριου, τελος του κοσμου, ξανα, αργεντινη, αυτοκινητο, εικονες, οικονομια, ψεματα, ωρα, απλα, γινει, δεδομενο, διαστημα, ερχεται, ετων, εμποροι, υφίσταται, κυβερνηση, μαξιμου, μηνες, νικη, νυχτα, ουσια, σιγουρο, συνεχεια, συντομα, σοκ, συνθηματα, τριτη, φορα, εκδικηση, χωρα, οργη, σκηνη, βεβαιως
Τυχαία Θέματα