Διαπραγματεύσεις μετ’ εμποδίων για την Κυβέρνηση

14:12 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Αυξάνονται τα εμπόδια στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών. Αρνούνται τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50% και τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Και ενώ στο κέντρο της Αθηνάς επικρατεί έντονο κλίμα και εξελίσσονται επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και διαδηλωτών, που συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας στα πλαίσια της Πανελλαδικής Απεργίας, συνεχίζονται οι συναντήσεις του

ελληνικού κυβερνητικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, η ελληνική Κυβέρνηση, βρίσκεται αντιμέτωπη με ενστάσεις του κουαρτέτου απέναντι στις προτάσεις της.

Έτσι οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων δανειστών, συναντώνται με το ελληνικό κυβερνητικό επιτελείο το οποίο εκπροσωπείται από τους κ.Τσακαλώτο, κ.Κατρούγκαλο, κ.Σταθάκη και κ.Χουλιαράκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, στέλεχος του ελληνικού επιτελείου, δήλωσε σε σχέση με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία υποστηρίζει, πως θα πρέπει να εφαρμοστούν από την ελληνική Κυβέρνηση επιπλέον μέτρα για το 2016 και το 2017, πως δε γνωρίζει κάτι και πως δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με αυτήν.

Δημοσιονομικά κενά

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ωστόσο φαίνεται πως θέτουν ζήτημα σε ό,τι έχει να κάνει και τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των Θεσμών εντοπίζουν απόκλιση της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ στα έσοδα της χώρας για το 2016.

Ρύθμιση κόκκινων δανείων

Σχετικά τώρα με τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων δανείων, η ελληνική πρόταση για παράταση στην προστασία των «κόκκινων» δανείων και εξαίρεση από την πώληση σε ξένα funds εκείνων, τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία, έγινε αποδεκτή από τους Θεσμούς.

Η αντιπρόταση των Θεσμών για τη φορολόγηση

Έχοντας ως δεδομένο την άρνηση των επικεφαλής των Θεσμών για τη διαμόρφωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης στο 50%, οι δανειστές προτείνουν ο φορολογικός συντελεστής του 50% , να επιβληθεί και σε πιο χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια, συγκεκριμένα στα επίπεδα των 45.000 ευρώ, τα οποία σήμερα φορολογούνται σήμερα με 42%.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την ελληνική πρόταση για τη φορολογία εισοδήματος, προτάθηκε να τεθεί συντελεστής φορολόγησης πάνω από 50% για τα εισοδήματα που φτάνουν έως 30.000 ευρώ χρόνο το 2016, ενώ για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ το χρόνο, ο συντελεστής φορολόγησης σχηματίζεται στο 60% .

Εθνική σύνταξη κάτω από 384 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια

Ακόμα ένα σενάριο είναι το πλαφόν στην σύνταξη κοντά στα 2.300 ευρώ.
Επιπλέον, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο, πως οι Θεσμοί θεωρούν υψηλή την εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ και ζητούν εισοδηματικά κριτήρια, κάτι για το οποίο όμως η ελληνική Κυβέρνηση παραμένει μέχρι στιγμής κάθετα αντίθετη.

Στη συνάντηση της Τετάρτης, των Θεσμών με τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Σταθάκη έγινε αναπόφευκτα νύξη και για το ασφαλιστικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί δεν δέχονται την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι, γεννώνται ερωτηματικά με το κατά πόσον ανοίγει και πάλι το θέμα για περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις προκειμένου να μπορέσουν να καλυφθούν τα 1,8 δις ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ωστόσο πως όλα τα παραπάνω σημεία των διαπραγματεύσεων, παραμένουν σημεία «κλειδιά» για την πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί, πως σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των Ευρωπαίων δανειστών, ενημερώνεται σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και το Euro Working Group, το οποίο συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Διαπραγματεύσεις μετ’ εμποδίων για την Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
νεα κυβερνηση, κυβερνηση, διαδηλωσεις, απεργια, ελλαδα, funds, νύξη, δις, euro, working, group, photo, ipop, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, παραταση φορολογικων δηλωσεων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αθηνα, απεργια 1 δεκεμβριου, θεμα εκθεσης 2012, φορολογια 2013, ipop, το θεμα, εθνικη, θεμα, αυξηση, αξιζει, ασφαλιστικο, βρισκεται, δεδομενο, δις, εγινε, ευρω, εκθεση, κλιμα, λογο, νύξη, πεμπτη, σεναριο, συγκεκριμενα, συνταξη, υψηλη, φορολογια, group, euro, επεισοδια, πληροφοριες, πωληση, funds, working
Τυχαία Θέματα