Φόβοι για την τύχη των 10 Ινδών στρατιωτών που αγνοούνται στα Ιμαλάια

15:38 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Τους φόβους του για την τύχη των 10 Ινδών στρατιωτών που αγνοούνται ακόμα στα Ιμαλάια, εκφράζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ινδίας. Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων με τη συνεισφορά του στρατού του Πακιστάν.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις κορυφαίου αντιπροσώπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ινδίας, εκφράζονται έντονες ανησυχίες για την τύχη των 10 στρατιωτών που αγνοούνται στα Ιμαλάια,

από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχουν λίγες πιθανότητες να έχουν καταφέρει να επιβιώσουν κάτω από τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στα Ιμαλάια, θερμοκρασίες που αγγίζουν ως και του -60 βαθμούς Κελσίου, κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Υπενθυμίζουμε πως οι άτυχοι στρατιώτες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, παγιδεύτηκαν από χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε σε υψόμετρο περίπου 5.900 μέτρων, στα Ιμαλάια, κοντά σε στρατιωτική βάση που υπηρετούσαν, στα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Πακιστάν, προσέφεραν δυνάμεις προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό των άτυχων στρατιωτών, ενώ οι έρευνες συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

The post Φόβοι για την τύχη των 10 Ινδών στρατιωτών που αγνοούνται στα Ιμαλάια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα