Η αντίδραση της Μέρκελ για την πρόσκρουση των τρένων -Τα μαύρα κουτιά

16:48 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο τρένων στη Γερμανία. Συγκλονισμένη δηλώνει η Γερμανίδα Καγκελάριος την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών εξηγεί ότι η σιδηρογραμμή έφερε ειδικό σύστημα πρόληψης πρόσκρουσης και ότι ακόμα ψάχνουν την αιτία της πρόσκρουσης η οποία έγινε πάνω σε μία στροφή. Τα 2 από τα 3 μαύρα κουτιά έχουν ανακτηθεί.

Άγνωστη παραμένει η αιτία της πρόσκρουσης στη μονή γραμμή του Γερμανικού σιδηρόδρομου που άφησε πίσω της τουλάχιστον 9 νεκρούς -ανάμεσα στους οποίους είναι και οι δύο οδηγοί- και δεκάδες τραυματίες. Οι αρχές εξηγούν πως

το κουτί για την σηματοδότηση είχε ελεγχθεί την περασμένη εβδομάδα.

Συγκλονισμένη η Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα «συγκλονισμένη» από τη μετωπική σύγκρουση στη νότια Γερμανία και τόνισε ότι έχει την «πεποίθηση ότι οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τα πάντα για να προσδιορίσουν τα αίτια του δυστυχήματος».

Είμαι συγκλονισμένη και θλιμμένη απ’ αυτό το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα (…) η σκέψη μου πηγαίνει ιδιαίτερα στις οικογένειες των εννέα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους

Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Μεταφορών, γνωστοποιήθηκε πως η σιδηρογραμμή επί της οποίας συγκρούσθηκαν τα δύο τρένα είναι εξοπλισμένη μ’ ένα ειδικό σύστημα πρόληψης: «Έχουμε να κάνουμε με μια σιδηρογραμμή που διαθέτει το σύστημα PZB 90 το οποίο εξασφαλίζει αυτόματα ότι τα τρένα δεν συγκρούονται μεταξύ τους, καθώς τα υποχρεώνει να φρενάρουν», εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών Alexander Dobrindt και συμπλήρωσε ότι ποτέ του δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα μαύρα κουτιά

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Alexander Dobrindt εξήγησε πως έχουν ανακτηθεί τα δύο από τα τρία μαύρα κουτιά και το τρίτο αναμένεται να ανακτηθεί εντός της ημέρας καθώς βρίσκεται μέσα στο κατεστραμμένο τμήμα του τρένου.

Από την ανάλυσή τους αναμένεται ότι θα διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος που σημειώθηκε κοντά στη λουτρόπολη Μπαντ Άιλινγκ.

Διαβάστε επίσης την συγκλονιστική μαρτυρία ενός από τους διασωθέντες.

The post Η αντίδραση της Μέρκελ για την πρόσκρουση των τρένων -Τα μαύρα κουτιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα