Τι αλλάζει στα capital controls;

15:53 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Αλλαγές εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών για τα capital controls προκειμένου να διευκολυνθούν οι τραπεζικές συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αλλαγές διορθωτικού χαρακτήρα που προωθούνται από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τα ισχύοντα capital cotrols, αλλαγές που αναμένεται να εγκριθούν και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,

αφορούν στη μερική αποπληρωμή δανείων, αλλά και στην επέκταση της χαλάρωσης των προθεσμιακών καταθέσεων.

Υπενθυμίζουμε πως το όριο ανάληψης μετρητών από τις τις τράπεζες, παραμένει στα 420 ευρώ την εβδομάδα.

Αναλυτικά οι προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών για τα capital controls:

Δυνατότητα μερικής αποπληρωμής δανείου

Δυνατότητα που σήμερα απαγορεύεται, εκτός από την περίπτωση που τα χρήματα προέρχονται από το εξωτερικό. Το υπουργείο εξετάζει την περίπτωση να ισχύει το ίδιο και για χρήματα προερχόμενα από το εσωτερικό.

Αύξηση ορίου μεταφοράς πληρωμών κεφαλαίων

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή το όριο για τη μεταφορά πληρωμών κεφαλαίων, γίνεται με δικαιολογητικά και φτάνει τα 500 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών, προτείνει την αύξηση του ορίου στα 1.000 ευρώ.

Αύξηση ορίου για πρόωρη λήξη προθεσμιακών καταθέσεων

Σήμερα το όριο, αυτό ορίζεται 1.800 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών προτείνει την επέκταση του ορίου αυτού, για τις πληρωμές οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, καθώς και για πληρωμές που αφορούν σε συντάξεις, δίδακτρα και νοσήλια.

Νέοι λογαριασμοί

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών, προτείνει στην ΕΚΤ, τη δυνατότητα δημιουργίας νέων λογαριασμών, ώστε να υπάρχει δυνατότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων.

Σημειώνεται πως και η Ένωση Τραπεζών απαντά σε ερωτήσεις πολιτών που αφορούν στα capital controls, σχετικά με τις αναλήψεις μετρητών, αγορές μέσω διαδικτύου και χρήση επιταγών.

The post Τι αλλάζει στα capital controls; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα