Διαλυεται και σημερα το χρηματιστηριο

15:41 9/2/2016 - Πηγή: Fimotro
ΣΤΟ 4,8% ΤΩΡΑ Η ΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΣΤΙΣ 442 ΜΟΝΑΔΕΣ!
Επανήλθαν και πάλι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο, μετά από μία ενδοσυνεδριακή προσπάθεια...
ανοδικής αντίδρασης της αγοράς που σημειώθηκε νωρίτερα, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να επιστρέψει σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας μάλιστα απώλειες κοντά στο 4%, μετά τη χθεσινή πανωλεθρία που έφερε πτώση του ΓΔ κατά 7,87% στις 464,23 μονάδες
Ας σημειωθεί πως σε σύνολο πέντε συνεδριάσεων, μέχρι χθες, ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε απώλειες 16,7% και έχει χαθεί κεφαλαιοποίηση άνω των 12 δισ.
Το Χρηματιστήριο συνεχίζεται
να βρίσκεται στη δίνη της πολιτικής αβεβαιότητας, της σύγκρουσης της κυβέρνησης με τους δανειστές και την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις αλλά και την κοινωνική αναταραχή που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι φήμες για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι φόβοι που επιβεβαιώθηκαν και από τον Ευκλ. Τσακαλώτο για μακρές διαπραγματεύσεις που θα «κάψουν» την Ελλάδα αλλά και οι δραματικές προοπτικές για το Προσφυγικό, «χτίζουν» ένα ζοφερό τοπίο για την οικονομία. Οι επενδυτές πουλάνε μαζικά, ακόμη και τα funds που έχουν μεγάλες απώλειες καθώς μπήκαν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και σήμερα έχουν απώλειες σχεδόν 50%. Η ανησυχία, η αβεβαιότητα για το μέλλον και οι φόβοι ενός νέου εκτροχιασμού δυσκολεύουν την αγορά η οποία αν και προσπάθησε να αντιδράσει στην αρχη τελικά επικράτησε ξανά ο πανικός.
Keywords
Τυχαία Θέματα