Το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη είναι πια γεγονός (photos-video)

15:11 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Το νέο του κόμμα, DiEM25, προλόγισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στην Bolksbühne του Βερολίνου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Beaucoup de presse au lancement de la journée #DiEM25 par @yanisvaroufakis. Avec @cmoreldarleux @maryftz pic.twitter.com/pIBBJ7sVL4

— Julien Bayou (@julienbayou) February 9, 2016

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του DiEM25,

κ. Βαρουφάκης: «Στο ευρωπαϊκό κίνημα πολιτών, μέσω της πλατφόρμας εγγραφών έχουν προσχωρήσει μέχρι στιγμής 2.000 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο μουσικός Brian Eno και πολλοί Ευρωπαίοι οικονομολόγοι».

First @DiEM_25 session is under way. Its theme? Our Europe’s multiple crises. #DiEM25 pic.twitter.com/imQPqtmq4Z

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) February 9, 2016

Σημείωση!

Στο DiEM25 επίσης συμπορεύονται μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλια Ασάνζ, ο φιλόσοφος Σλάβοι Σίζεκ και ο στενός πρώην συνεργάτης του,Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Το νέο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη θα παρουσιαστεί επίσημα το βράδυ της Τρίτης στο θέατρο Volksbuehne του Βερολίνου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η παρουσίαση έχει βγει ήδη sold out.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του τόνισε πως μπορεί η νέα του προσπάθεια να αποτύχει, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν με πολλά κινήματα και πρόσθεσε: «Πρέπει να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά κινήματα και να προσπαθήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που κάνουμε φαίνεται ουτοπικό. Η ιδέα του να ξεκινήσει κανείς ένα κίνημα όχι από μια χώρα, αλλά οριζόντια ,με την ελπίδα να σταματήσει τη διάλυση, μπορεί και να αποτύχει» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Yanis varoufakis introduces the opening salvo of #DiEM25 pic.twitter.com/jrbPtbJlyv

— Alex Sakalis (@alexsakalis) February 9, 2016

Σε συνέντευξη που έδωσε την Δευτέρα, αναφερόμενος στην Ευρώπη εξήγησε πως πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και σχολιάζοντας τη συμπεριφορά που έχει κρατήσει έναντι των Βρυξελλών ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε:

Θα έπρεπε η Ευρώπη να μπορεί να τον κοιτάξει ενωμένη στα μάτια και να τον αντιμετωπίσει ευρωπαϊκά

Τι αναφέρει στο μανιφέστο του ο κ. Βαρουφάκης;

Ερχόμαστε από κάθε γωνιά της Ευρώπης και μας ενώνουν διαφορετικές γλώσσες, πολιτισμοί, πολιτικές ταυτότητες, ιδεολογίες, χρώμα δέρματος, φύλο, φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, ιδέες για το τι εστί καλή καγαθή κοινωνία. Πάνω απ΄όλα μας ενώνει η αποφασιστικότητα να αντιταχθούμε σε ένα ευρωπαϊκό κατεστημένο το οποίο αντιμετωπίζει την αυθεντική δημοκρατία με περιφρόνηση

Ποιο είναι το όραμα του κινήματος;

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει στο μανιφέστο του:

«Να αντιταχθούμε στο ευρωπαϊκό κατεστημένο το οποίο αντιμετωπίζει την αυθεντική δημοκρατία με περιφρόνηση, και να παλέψουμε για τον πραγματικό εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΝα θέσουμε τέλος στην μετατροπή όλων των πολιτικών σχέσεων σε σχέσεις εξουσίας και καθυπόταξης, καθώς και στην μεταμφίεση πολιτικών αποφάσεων ως «τεχνοκρατικές λύσεις»Να υποτάξουμε την γραφειοκρατική διοίκηση στην βούληση των κυρίαρχων Ευρωπαίων πολιτώνΝα αποσυναρμολογήσουμε την μόνιμη κυριαρχία των ολιγοπωλιακών εταιρικών συμφερόντων πάνω στην βούληση των κυρίαρχων Ευρωπαίων πολιτώνΝα επαναπολιτικοποιήσουμε τους κανόνες που διέπουν την ενοποιημένη ευρωπαϊκή αγορά και το κοινό νόμισμα της ευρωζώνης».photo:Nikos Libertas/SOOC

The post Το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη είναι πια γεγονός (photos-video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα