Η αισιοδοξία σύμμαχός σου για την μακροζωία

14:08 9/12/2016 - Πηγή: iPop

Δες την φωτεινή πλευρά της ζωής και ίσως έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στην μακροζωία! Αυτό τουλάχιστον προτείνει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην το πιστέψουμε!

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, οι γυναίκες που είναι αισιόδοξες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην πεθάνουν από διάφορες αιτίες, ανάμεσα στις οποίες είναι οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Η μελέτη δεν είναι η πρώτη που συνδέει την αισιοδοξία με τα οφέλη για την υγεία. Άλλες έρευνες έχουν συνδέσει τον θετικό τρόπο σκέψης μ’ έναν χαμηλότερο κίνδυνο για θάνατο από προβλήματα καρδιάς.

Ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη φορά που η αισιοδοξία συνδέεται με προστασία από τόσο σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος.

Στην μελέτη του Harvard συμμετείχαν 700.000 γυναίκες, οι οποίες αξιολογήθηκαν σχετικά με την κατάσταση της ψυχικής και της σωματικής τους υγείας. Οι γυναίκες παρακολουθήθηκαν απ’ τους ερευνητές για 8 χρόνια.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα των επιστημόνων;

Οι γυναίκες που ήταν περισσότερο αισιόδοξες είχαν 29% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε σύγκριση με τις πιο απαισιόδοξες και πιο συγκεκριμένα είχαν:

52% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από λοίμωξη39% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό38% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή ή αναπνευστική νόσο16% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

Η εξήγηση; Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί η ακριβής σύνδεση μεταξύ αισιοδοξίας και μακροζωίας, όμως, οι επιστήμονες εξηγούν ότι όποιος είναι αισιόδοξος φροντίζει περισσότερο τον εαυτό του, ενώ η χαρούμενη διάθεση μπορεί να επηρεάσει και την υγεία μας και να χτίσει καλύτερους μηχανισμούς άμυνας.

The post Η αισιοδοξία σύμμαχός σου για την μακροζωία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα