Λέσβος: Θα βοηθήσει το Υπ. Παιδείας στο στεγαστικό του Μουσικού Σχολείου

12:14 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Λέσβου προκρίνεται πλέον ως η μόνη λύση για το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου. Στην 23χρονη λειτουργία του , είναι το μόνο από τα 40 μουσικά σχολεία της χώρας που δεν έχει στέγη ενώ η «μουσική κινητοποίηση» των μαθητών την προηγούμενη εβδομάδα επανεκκίνησαν ενεργά το θέμα. Μετά το Κατσάνειο κτίριο που κρίνεται ακατάλληλο αφού δεν μπορεί να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες, και

το κτίριο του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα απορρίπτεται. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα συνεδριάσει για το θέμα στο τέλος της εβδομάδας, όμως σύμφωνα με πληροφορίες και αυτό το κτίριο είναι μικρό για τις ανάγκες του Μουσικού ενώ δεδομένου ότι οι αίθουσές του είχαν σχεδιαστεί για κοιτώνες της σχολής και όχι για σχολικές αίθουσες, υπάρχει επικινδυνότητα για την ασφάλεια των μαθητών όταν ταυτόχρονα θα βρίσκονται στους στενούς διαδρόμους 150 παιδιά.

Πάντως επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο η κοινότητα του μουσικού σχολείου θέλει να αξιοποιήσει την πρόθεση του δήμου και να δοθεί επιτέλους διέξοδος στο πρόβλημα αυτό. Εφικτή φαίνεται και η δυνατότητα το Υπουργείο Παιδείας να εντάξει στο ΠΔΕ ποσό για την ανέγερση νέου κτιρίου.

Το θέμα έθεσε κατά τη συνάντησή του χθες με τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης. Σύμφωνα με τον κύριο Πάλλη «το Υπουργείο έδειξε να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα εύρεσης χώρου, αφού διαφορετικά θα οδηγήσει νομοτελειακά σε περιορισμό του θεσμού, γεγονός μη αποδεκτό για την κοινωνία της Λέσβου. Η ηγεσία του Υπουργείου και ο βουλευτής συμφώνησαν να παρακολουθήσουν στενά το συγκεκριμένο θέμα, βοηθώντας και διευκολύνοντας τον Δήμο και την Περιφέρεια , από πλευράς πόρων και προϋποθέσεων για τη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου».

Επίσης ο κύριος Πάλλης ζήτησε από τον Υφυπουργό Παιδείας να ενισχυθούν και να παρασχεθούν κίνητρα στα σχολεία που δέχονται προσφυγόπουλα, καθώς και την μετατροπή του ΣΕΚ Μυτιλήνης σε ΙΕΚ ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Όσον αφορά την μετατροπή του κατηργημένου σήμερα ΣΕΚ Μυτιλήνης σε ΙΕΚ ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ο Υφυπουργός καταρχήν δήλωσε θετικός σε ένα τέτοιο αίτημα, ενώ διερευνήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα ενός τέτοιου φορέα.

Όσον αφορά το μουσικό σχολείο, χθες ξεκίνησε και η σίτιση των παιδιών που από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχε κολλήσει στην αλλάγη της διαδικασίας αλλά και στις ενστάσεις των διεκδικητών. Ο δήμαρχος έδωσε μια προσωρινή λύση και μέχρι να ξεμπλοκάρει η διαδικασία τα παιδιά θα σιτίζονται κανονικά όπως δικαιούνται.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα