Αγρίνιο: Η καλλιέργεια της ελιάς

11:24 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και τους παράγοντες της διαδικασίας παραγωγής του που επηρεάζουν την ορθή παραγωγή του από τη συγκομιδή έως την έκθλιψη και συντήρηση αναφέρθηκαν οι ομιλητές της ημερίδας με θέμα: «Η καλλιέργεια της ελιάς, ποιοτική παραγωγή και προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και Ναυπακτίας «Η Ένωση» στο πλαίσιο των ευρύτερων ενημερωτικών δράσεων του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

Οι γεωπόνοι αναφέρθηκαν

και στο γλοιοσπόριο της ελιάς, ένα σοβαρό φυτοπαθολογικό πρόβλημα της καλλιέργειας, το οποίο επέφερε σημαντικότατες οικονομικές ζημιές στην περιοχή του Αγρινίου την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, στην ορθή λίπανση της ελιάς και ιδιαίτερα στις αναλύσεις εδάφους και φύλλων και στην οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου.

Οι συμμετέχοντες γνώρισαν το ποιοτικό ελαιόλαδο με θεωρητικό και πρακτικό τρόπο δοκιμάζοντας διάφορους τύπους ελαιολάδου συμπεριλαμβανομένου και ελαιολάδου από «κουτσουρελιά».

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Αναζητήσεις
????????? ????????? ???????
Τυχαία Θέματα