Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 23-2-2017

12:04 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Οικονομία

Σε διαβούλευση ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρηματιών», καλώντας όλους τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει τυχόν σχόλια ή παρατηρήσεις.

Το υπό δημόσια διαβούλευση νομοθέτημα, είναι προϊόν πολύπλευρης και εντατικής συζήτησης με τους άμεσα εμπλεκόμενους και ενσωματώνει σημαντικό μέρος

των υποβαλλόμενων προτάσεων κατά την κατάρτιση του τελικού κειμένου.
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου δηλώνει: «Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία επιδιώκεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την επίτευξη ρύθμισης των συνολικών οφειλών των βιώσιμων επιχειρήσεων τόσο προς τον ιδιωτικό τομέα όσο και προς το Δημόσιο
Το νομοσχέδιο, είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση και η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 14:00.

Πρωτογενής Τομέας

Ελένη Μαλούπα: «Να υπογράψει η Ελλάδα την συνθήκη Ναγκόγια-προστασία φυτογενών πόρων-

Σχολή Αγρού θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Απρίλη-Μάη και στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξ/πολη και στην Νέα Ορεστιάδα
Σε αυτά τα δύο τμήματα θα μπορούν να συμμετέχουν 30 -40 άτομα, στα οποία θα αναλυθούν τεχνικές και θα δοθούν συμβουλές για την καλύτερη αξιοποίηση των ΑΦΦ, τα οποία μπορουν να δώσουν τεράστια ώθηση στον πρωτογενή τομέα, ειδικά στην δύσκολη συγκυρία της κρίσης. Τα εργαστήρια της σχολής θα γίνουν στους αγρούς των ίδιων των ενδιαφερομένων.
Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η τακτική ερευνήτρια, Δ/ντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών πόρων, Δρ Ελένη Μαλούπα, μπορούν να προκύψουν ανάλογα Σχολεία Κτηνοτροφίας διαδίδοντας ορθές πρακτικές. Επίσης στους στόχους είναι να ενταχθεί και μια διαδικασία εκπαίδευσης, στην οποία μπορούν να ενταχθούν Γεωτεχνικοί, Βιολόγοι-Δασολόγοι.
Στο μεταξύ πιστοποιήθηκαν οι πρώτοι 7 εκπαιδευόμενοι στο αντικείμενο της αναπαραγωγής-καλλιέργειας-μεταποίησης και εμπορίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ), στον ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Θέρμη Θες/νίκης, όπου υπήρχαν και συμμετοχές από τη Θράκη.
Οι ωφελούμενοι παρακολούθησαν 300 ώρες κατάρτισης και στο πλάϊ τους θα μπορούν να μαθητεύσουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι στον τομέα των ΑΦΦ.
Σύμφωνα με την κ. Μαλούπα, θα επαναληφθεί το πρόγραμμα κατάρτισης, απλά θα γίνει διαχωρισμός των φάσεων, προκειμένου να είναι πιο απλό στη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Κόμματα

Ερωτήσεις του Ιλχάν Αχμέτ

Δύο ερωτήσεις κατατέθηκαν στη Βουλή από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ. Η πρώτη αφορά στον κίνδυνο αποχαρακτηρισμού ως «δυσπρόσιτων» των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σαπών και Ιάσμου και η δεύτερη στην ανάγκη για την υπαγωγή στο δημόσιο και αναβάθμιση του Υποθηκοφυλακείου Σαπών με βάση το υπο διαμόρφωση νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει την λειτουργία των υποθηκοφυλακείων της χώρας.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Η νέα συμφωνία κυβέρνησης δανειστών φέρνει σφαγή για τον Λαό και κέρδη για το κεφάλαιο» αναφέρει σε Ανακοίνωση της η Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι « Αυτά που συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Eurogroup αποτελούν ένα νέο γύρο σφαγής για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, με μόνους κερδισμένους τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει τα νέα μέτρα ως «επιτυχία», με την πλήρη πολιτική στήριξη των δανειστών-ληστών αποτελεί μία ακόμα τεράστια απάτη, στην ατέλειωτη σειρά της απάτης και του ψέματος που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!»

ΕΛΑΣ

Ένστολη διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας

Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες στην πλατεία Συντάγματος τα Σώματα Ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών από τις μνημονιακές πολιτικές.
Τα Σώματα Ασφαλείας ζητούν από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Χώρας και να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
«Όλοι τάσσονται στο πλευρό μας στις προεκλογικές περιόδους, αλλά το ξεχνούν όταν αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση. Η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ είναι θέμα Δημοκρατίας. Ζητάμε εδώ και καιρό να συναντηθούμε με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά δεν κατέστη εφικτό. Η διαμαρτυρία μας θα είναι η αρχή του αγώνα μας και αν χρειαστεί θα υπάρξει και κλιμάκωση», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά η οποία ήταν παρούσα στην διαμαρτυρία, μαζί με συναδέλφους της από την Κομοτηνή, που πήγαν στην Αθήνα με λεωφορείο.

Αυτοδιοίκηση

Νέες δομές σίτισης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΑΜΘ 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,Χρήστου Μέτιου, τρεις νέες πράξεις που αφορούν τη δημιουργία δομών σίτισης στους δήμους Ορεστιάδας, Κάτω Νευροκοπίου και Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 234.000 ευρώ έκαστη, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.

ΔΠΘ
Τελετή αναγόρευσης στο ΔΠΘ

Τελετή Αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, Hans Eideneier σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις έξι το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής.

Ολοκλήρωση εγκατάστασης Αυτόνομου Φωτοβολταϊκού Σταθμού Ιδιοκατανάλωσης

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και η εγκατάσταση του εξοπλισμού για την δημιουργία Αυτόνομου Φωτοβολταϊκού Σταθμού Ιδιοκατανάλωσης ισχύος 50kWp στην στέγη κτιρίου των φοιτητικών εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης. Ο αυτόνομος Φ/Β σταθμός αποτελεί μέρος των παρεμβάσεων ενσωμάτωσης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα του Δ.Π.Θ. οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου REUNI. Το έργο υλοποιείται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πολιτισμός

«Παραμύθια για Ήρωες και Βασιλιάδες της αρχαίας Θράκης»

Σήμερα στις 8 μ.μ. στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, Διαμαντής Τριαντάφυλλος θα μιλήσει για τα «Παραμύθια για Ήρωες και Βασιλιάδες της αρχαίας Θράκης. Φιλολογικές μαρτυρίες και έργα τέχνης».
Με τον απαράμιλλο γλαφυρό του τρόπο θα παρουσιάσει παραμύθια για τους Ήρωες και Βασιλιάδες της αρχαίας Θράκης, επενδυμένα με παραστάσεις από τους αρχαίους, ρωμαϊκούς και νεότερους χρόνους και με αναφορές στις σημαντικότερες φιλολογικές πηγές:
• Για τον έρωτα του Αίμου και της Ροδόπης, πριν και μετά τη μεταμόρφωσή τους στα ομώνυμα όρη
•Για τον ποταμό Έβρο, τον πιο όμορφο από τους ποταμούς σύμφωνα με τον Αλκαίο, που δέχτηκε στα νερά του το ιερό κεφάλι και τη λύρα του Ορφέα
•Για τον Μάρωνα, ιερέα του Απόλλωνα, που υποδέχτηκε τον Οδυσσέα στην πόλη των Κικόνων Ίσμαρο.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Περιήγηση στα Βυζαντινά Μνημεία της Θράκης

Σήμερα και ώρα 7.30 στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση του Επιμορφωτικού κύκλου ομιλιών με θέμα τη Βυζαντινή Θράκη, που διοργανώνουν το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ. Ομιλήτρια θα είναι η κα Χρύσα Καραδήμα, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης. Το θέμα της εισήγησης της θα είναι: «Περιήγηση στα Βυζαντινά Μνημεία της Ροδόπης.»

Αστυνομικό Δελτίο

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για τις Αποκριές

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:
Αύριο από ώρα 16:00 έως 21:00 και μεθαύριο από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Καβάλας από το 11ο χλμ μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα .
Για το Σάββατο: Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα