Επίσκεψη στην Κω του Γ.Γ του υπουργείου Εσωτερικών

12:09 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κω βρέθηκε την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

Το Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδράς, η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο

ενημερωτικής εκστρατείας του Δ.Ο.Μ., σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Hotspot) του νησιού, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία του και συνομίλησε με το προσωπικό του, με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, της Πρώτης Υποδοχής και της FRONTEX.

Ο κ. Φιλιππάκος συμμετείχε στη συνέχεια ως βασικός ομιλητής σε εκδήλωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η εφαρμογή των υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών συμπεριλαμβανομένων μέτρων επανένταξης».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΔΟΜ Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, χρηματοδοτούμενο κατά 75% από Ευρωπαϊκούς πόρους (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης) και κατά 25% από Εθνικούς πόρους.

Φωτογραφίες: Εφημερίδα Σταθμός Κω

Keywords
Τυχαία Θέματα