Επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης: Στους «τελευταίους επιζώντες» ένα λιοντάρι

11:52 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ιρακινών, με την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων πλησιάζουν στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος και ήδη ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο της πόλης, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ.

Ηδη, έχουν εκτοπιστεί 160.000 άμαχοι, ωστόσο, περίπου 350.000 παιδιά κάτω των 18 ετών, έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική Μοσούλη, σύμφωνα με τη βρετανική οργάνωση Save the Children, η οποία κάλεσε τις ιρακινές δυνάμεις και τους συμμάχους τους «να κάνουν τα πάντα για να τα προστατεύσουν». «Ασφαλείς διάδρομοι απομάκρυνσης για τους αμάχους

πρέπει να δημιουργηθούν το ταχύτερο δυνατό», επέμεινε ο Μαουρίτσιο Κριβαλέρο, διευθυντής της ΜΚΟ στο Ιράκ.

«Τελευταίοι επιζώντες» στον ζωολογικό κήπο της Μοσούλης είναι μια αρκούδα και ένα λιοντάρι, που λιμοκτονούν, σύμφωνα με εθελοντή κτηνίατρο της οργάνωσης Four Paws.

An abandoned lion and a bear are the last survivors at a zoo in Mosul, where most of the animals died during the offensive against ISIL. pic.twitter.com/0dDg1x8had

— CGTN America (@cgtnamerica) February 22, 2017

Mosul, Iraq

A volunteer feeds a lion with a dead bird while treating animals found abandoned in the Mumtaz al-Nour zoo
P: Safin Hamed pic.twitter.com/WdaOaK6CEL

— ÓDúláinne …〽 (@ODulainne) February 22, 2017

Ενώ η επιχείρηση των ιρακινών κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους για την απελευθέρωση της Μοσούλης διαρκεί ήδη τρεις μήνες, οι τζιχαντιστές έχουν εκδιωχθεί από το ανατολικό τμήμα της πόλης του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Το πρόγραμμα για την εκκαθάριση των ναρκών, των εκρηκτικών και των παγίδων που αφήνουν πίσω τους οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Μοσούλη και γύρω από αυτήν ενδέχεται να στοιχίσει ακόμη και 50 εκατομμύρια δολάρια, προειδοποιούν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση:Άρχισε η επιχείρηση ανακατάληψης της δυτικής Μοσούλης

Keywords
Τυχαία Θέματα