Το ποδόσφαιρο μπήκε σε πάγο

ΑΘΛΗΤΙΚΑΤο ποδόσφαιρο μπήκε σε πάγοΠαρασκευή, Νοέμβριος 21, 2014 - 17:29

Η ΕΠΟ έβαλε στον... πάγο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ από χτες η Σούπερ Λίγκα είναι... ακέφαλη, καθώς υπέβαλε παραίτηση ο πρόεδρος Δημήτρης Αγραφιώτης!
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά... Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα διεξαχθούν αναμετρήσεις στη «μεγάλη κατηγορία», στη Φούτμπολ Λιγκ και στη Γ' Εθνική... Αιτία; Η «ασυμφωνία» των ΠΑΕ να συντάξουν κοινή ανακοίνωση (που θα απέστελλαν στην Ομοσπονδία), προκειμένου να διεξήγετο η αγωνιστική -μετά την επίθεση στον

διαιτητή Ζωγράφο- και θα ανέφεραν ότι «εγγυώνται» για τους διαιτητές...


Η «χρυσή τομή» δεν βρέθηκε ποτέ, και η ΕΠΟ έβαλε... λουκέτο στα πρωταθλήματα, ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το Δ.Σ. στην έκτακτη συνεδρίασή του (14/11) για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων».
Η ΕΠΟ συμπλήρωσε ότι «έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της Πολιτείας, ούτε από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας». Απίστευτα πράγματα!


Η ΕΠΟ, δηλαδή, ακροβατούσε τόσες ημέρες ανάμεσα στη διεξαγωγή ή όχι της αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας για μια... ανακοίνωση (από τη Σούπερ Λίγκα), η οποία προφανώς (αν έπαιρνε σάρκα και οστά) δεν θα έλυνε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν θα αποτελούσε «καταλύτη» για οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά εκτός ή εντός γηπέδων. Κι όλα αυτά ενώ οι ελληνικές ομάδες έχουν υποχρεώσεις την ερχόμενη εβδομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα).


Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Αγραφιώτης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας. Αφού υπενθύμισε πως ήταν επιλογή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (και όχι του Ολυμπιακού), κατηγόρησε τον Γιάννη Αλαφούζο ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και ότι δεν έκανε πρόταση για τα φλέγοντα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Ο κ. Αγραφιώτης, που κατά δήλωσή του προέρχεται από τον Ολυμπιακό και θέλει την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, έπρεπε να είχε την ευθιξία και να παραιτηθεί μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα-καταπέλτης του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και αποκαλύφθηκαν οι συνομιλίες του προέδρου του Ολυμπιακού, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ από κινητά» απάντησαν, άμεσα, «κύκλοι» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πλέον η «μετωπική σύγκρουση» μεταφέρεται για την ερχόμενη Δευτέρα (24/11), στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, στο οποίο ο Δημήτρης Αγραφιώτης θα υποβάλει επίσημα την παραίτησή του και τα μέλη του Συνεταιρισμού θα εκλέξουν νέο πρόεδρο. Θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής και ήδη ακούγεται έντονα ότι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα τοποθετήσουν υποψήφιο πρόεδρο απέναντι σε πρόσωπο που θα επιλέξει ο Ολυμπιακός.

«Αποζημίωση» ζητεί το συνδρομητικό

Σε... μπελάδες μπήκε η Σούπερ Λίγκα! Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα των μεταδόσεων των αγώνων (Nova) απέστειλε επιστολή στη διοργανώτρια Αρχή και ξεκαθάρισε πως θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα για τη μη διεξαγωγή (και κατ' επέκταση μετάδοση) της αγωνιστικής με υπαιτιότητά της!


Αυτό σημαίνει ότι το συνδρομητικό κανάλι είναι πολύ πιθανό να απαιτήσει χρήματα ως «αποζημίωση» που προβλέπονται στη συμφωνία για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αργά το βράδυ υπήρξε φήμη ότι οι ΠΑΕ -Σούπερ Λίγκα- πρόκειται να αναδιπλωθούν και να διεξαχθεί η αγωνιστική, ωστόσο από την ΕΠΟ επέμεναν ότι «τώρα είναι αργά, η απόφαση για άρση της αναβολής μπορεί να ληφθεί μόνο από το διοικητικό συμβούλιο»...

Keywords
Τυχαία Θέματα