«Κούρεμα» 100% σε 28χρονο δανειολήπτη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Κούρεμα» 100% σε 28χρονο δανειολήπτη με σοβαρά οικονομικά προβλήματαΠαρασκευή, Νοέμβριος 21, 2014 - 17:17

Συνήθως έδινε ο ίδιος το «φιλί της ζωής». Αυτήν τη φορά όμως ο εποχικός ναυαγοσώστης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, από τα Χανιά, το δέχτηκε από το... Ειρηνοδικείο, που διέγραψε τελείως το χρέος του! Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του οικογενειάρχη δανειολήπτη για 100% «κούρεμα» των οφειλών του, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά οικονομικά

προβλήματα που αντιμετωπίζει και διαπιστώνοντας ότι αδυνατούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στην τράπεζα.


Ο 28χρονος, που εργάζεται εποχιακά ως ναυαγοσώστης, ήταν άνεργος για καιρό και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις του καταναλωτικού δανείου ύψους 25.431 ευρώ. Με την καθοδήγηση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας είναι μέλος, πέτυχε την ένταξή του στον νόμο 3869/2010 και την ολική διαγραφή του χρέους του.
Μετά την απόφαση, έως το 2016 (τότε είναι προγραμματισμένη η επανεξέταση του οικονομικού «προφίλ» του), δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα. Το Ειρηνοδικείο, στην υπ. 811/2014 απόφασή του έλαβε υπόψη το γεγονός ότι ο 28χρονος δεν έχει μόνιμη εργασία καθώς και το ότι η σύζυγός του είναι άνεργη, με μοναδικό εισόδημα τα 298,40 ευρώ που λαμβάνει ως επίδομα μητρότητας.


Ο δανειολήπτης είχε δηλώσει μέσο όρο μηνιαίου εισοδήματος 298,40 ευρώ για το έτος 2014, την ώρα που το μηνιαίο βιοτικό κόστος της οικογένειας (όπως αποδεικνύεται από τα κατατεθειμένα στοιχεία) φτάνει τα 1.200 ευρώ! Το επιχείρημα των δύο συζύγων που βάρυνε στη λήψη της απόφασης ήταν ότι δεν έχουν στην κυριότητά τους κανένα κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο, παρά μόνο ένα όχημα και αυτό σε δηλωμένη ακινησία, ενώ τα μέλη της οικογένειας φιλοξενούνται στο σπίτι των πεθερικών του ναυαγοσώστη.


Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα