Εφυγε στα 87 του ο γελοιογράφος Ηλίας Σκουλάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕφυγε στα 87 του ο γελοιογράφος Ηλίας ΣκουλάςΠαρασκευή, Νοέμβριος 21, 2014 - 17:16

Με τα σκίτσα του έδινε τον δικό του σατιρικό τόνο στην καυτή επικαιρότητα. Το ταλέντο του ακολουθούσε πάντα την εποχή, την πολιτική, την κοινωνία με τα στραβά και τα παράξενά της. Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος - γελοιογράφος Ηλίας Σκουλάς.
Γεννημένος στον Αλικιανό Χανίων το 1927, άρχισε να εργάζεται ως γελοιογράφος στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Εθνος» και «Ελεύθερος

Τύπος», καθώς και σε πλήθος περιοδικών.

Υπήρξε ένας από τους πλέον πετυχημένους και αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της εποχής του. Εχει εκδώσει δεκατρία βιβλία με σκίτσα του, πραγματοποίησε και τέσσερις ατομικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε τρεις παγκόσμιες εκθέσεις γελοιογραφίας.
Ο Ηλίας Σκουλάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγάλους σατιρικούς της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3.00 μ.μ. στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, το ΠΑΣΟΚ και η ΕΣΗΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα