Μια «παγωμένη» συνάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗΜια «παγωμένη» συνάντησηΠαρασκευή, Νοέμβριος 21, 2014 - 17:16

Την πρώτη συνάντησή τους μετά τα γεγονότα της έντασης και της ανταλλαγής σκληρών εκφράσεων στην επέτειο των σαράντα ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ είχαν χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες κι έγινε έπειτα

από αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ σήμερα ακολουθεί συνάντηση και με τον Κ. Σημίτη. Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στις 12.15 στο υπουργείο φορώντας σκούρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα. Ανέβηκε στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Βενιζέλου, ο οποίος τον περίμενε για να τον προϋπαντήσει.


Εμφανώς αμήχανος, ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε τον κ. Βενιζέλο λέγοντας «γεια σου, Βαγγέλη, τι κάνεις;». Στη συνέχεια οι δύο άνδρες κάθισαν στον καναπέ του γραφείου για να βγουν οι καθιερωμένες φωτογραφίες, με τον κ. Βενιζέλο να λέει ένα αστείο για να σπάσει ο (τεράστιος) πάγος, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου συνέχισε να διατηρεί ψυχρή στάση. Λίγο προτού αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες από την αίθουσα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του φέρουν έναν ελληνικό μέτριο, ενώ ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους συνεργάτες του να του δώσουν το iPad του. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου «πώς πήγαμε, πρόεδρε;», δεν απάντησε.


Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος είπε πως ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για εθνικά και οικονομικά θέματα, αλλά και για την παράταξη. Χαρακτήρισε την κουβέντα που είχαν οι δυο τους «πολύ φιλική» και «με θετικό πρόσημο». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στους δημοσιογράφους πως ο κ. Παπανδρέου έχει κάποιες ιδέες «τις οποίες θα ακούσουμε».


Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν το όνομα του κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Τι υποψήφιος; Εκλογές θα έχουμε το 2016». Η συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου γίνεται με φόντο την πρωτοφανή πολεμική που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο κορυφαίων πολιτικών και ενώ ο πρώτος έχει ήδη ξεκινήσει περιοδείες ανά την επικράτεια, με τις διαρροές για δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος να είναι περισσότερες από ποτέ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε το 2013 (στις 30 Απριλίου) και είχε θέμα τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Τότε ο πρώην πρωθυπουργός φερόταν ότι ήταν εξοργισμένος από τα δημοσιεύματα -έκανε λόγο για διαρροές- για την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της προεδρίας του.

Ραντεβού με Τσίπρα

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- συνάντηση μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου . Η συνάντηση θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα εθνικά ζητήματα και όχι την κυβερνητική πολιτική. «Μου διαμηνύθηκε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί να συναντηθούμε για τα εθνικά θέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ελενα Σολωμού

Keywords
Τυχαία Θέματα