«Μαϊμούδες» τέλος με «έξυπνο» ανιχνευτή!

ΚΟΣΜΟΣ«Μαϊμούδες» τέλος με «έξυπνο» ανιχνευτή! Παρασκευή, Νοέμβριος 21, 2014 - 17:17

Εχετε αγοράσει ένα καινούργιο παλτό που δεν είναι του ίδιου του Calvin Klein, αλλά του πρώτου ξαδέρφου του; Περνάτε έξω από ντελικατέσεν με τη νεοαποκτηθείσα Louis Vuitton σας και φοβάστε μην... ορμήξει στις μπανάνες; Εχετε διαδώσει σε όλες τις φίλες σας στο facebook ότι αγοράσατε

γόβες Gucci, ενώ στη σόλα γράφουν Ghucci; Εχουν όλες οι φίλες σας smartphones; Ε, την... πατήσατε.
Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός NEC έχει ήδη έτοιμη την τεχνολογία που με μία μόνο φωτογραφία το smartphone θα αναγνωρίζει αν ένα προϊόν είναι γνήσιο ή «μαϊμού».


Η ιδέα είναι απλή: τα είδη πολυτελείας, όπως τσάντες, πορτοφόλια, ρολόγια, ρούχα ή παπούτσια, έχουν τα δικά τους μοναδικά μοτίβα επιφάνειας, τα ποιοτικά «δακτυλικά αποτυπώματά» τους, τα οποία η NEC με την τεχνολογία ταυτοποίησης εικόνας (image recognition technology) κατάφερε να αναγνωρίζει με απειροελάχιστο περιθώριο λάθους (ένα στο 1.000.000).


Η διαδικασία είναι η εξής: οι διάσημοι οίκοι θα φωτογραφίζουν τα πρωτότυπα προϊόντα τους με φωτογραφικές μηχανές ειδικών μεγεθυντικών φακών. Οι φωτογραφίες θα αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων στο Ιντερνετ. Τα smartphones που θα διαθέτουν image recognition technology με ένα κλικ της φωτογραφικής μηχανής θα στέλνουν την εικόνα στη βάση δεδομένων. Ετσι θα ξέρουμε αμέσως αν το ρολόι της συναδέλφου είναι Rolex ή Folex.
Η εφαρμογή δεν θα δουλεύει μόνο σε smartphones, αλλά και σε tablet.

Keywords
Τυχαία Θέματα