«Θέλω πίσω το ΠΑΣΟΚ»!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Θέλω πίσω το ΠΑΣΟΚ»! Δευτέρα, Νοέμβριος 24, 2014 - 16:52

Στα άκρα ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία αμφισβητεί ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ζητεί συνέδριο προκειμένου να υπάρξει νέα ηγεσία εκλεγμένη από τη βάση. Η απάντηση του

νυν προέδρου του κόμματος ήταν πως η Δημοκρατική Παράταξη θα προχωρήσει, επιλέγοντας να τραβήξει τον δικό του παράλληλο δρόμο, που πιθανότατα θα οδηγήσει σε διάσπαση το ΠΑΣΟΚ.


Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού αμφισβήτησε τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αρνείται τη συμπόρευση βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει η Χαριλάου Τρικούπη, το οποίο περιλαμβάνει τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι παπανδρεϊκοί κινούνται στην κατεύθυνση ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου με δημοκρατικό και καταστατικό τρόπο και εργάζονται στο εγχείρημα αυτό μαζεύοντας υπογραφές από την οργανωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ. Ως εναλλακτικό σχέδιο, αν δεν πετύχει αυτό, έχουν την αποχή τους, με πρώτη και καλύτερη αυτή του πρώην πρωθυπουργού, από τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης.


Στο στρατόπεδο του Ευάγγελου Βενιζέλου χρέωσαν στον πρώην πρωθυπουργό κινήσεις «μίζερης εσωστρέφειας» που προκαλεί αβεβαιότητα και κυβερνητική αστάθεια και έστειλαν μήνυμα ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα προχωρήσει τον Ιανουάριο του 2015.
Αρκετοί ήταν μάλιστα εκείνοι που φέρεται ότι πρότειναν στον Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρήσει σε διαγραφές των προσώπων που τον υπονομεύουν, αλλά ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει επί του παρόντος να ολοκληρώσει τη ρήξη οδηγώντας σε διάσπαση το ΠΑΣΟΚ.


Αρκετά στελέχη που ανήκουν στις δύο ομάδες «απασφάλισαν» μετά το «σύνθημα» που έδωσε η κόντρα Γιώργου Παπανδρέου - Ευάγγελου Βενιζέλου. «Δεν μπορούν να μιλούν για δημοκρατικές διαδικασίες αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε όλα αυτά» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε ότι τέτοιες κινήσεις δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους από τη Ν.Δ., όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, να «λένε ό,τι λένε» σε βάρος του ΠΑΣΟΚ.
Στην αντίπερα όχθη, ο Θάνος Μωραΐτης σημείωσε ότι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου «είναι μια πρόταση που μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά και λυτρωτικά για τη σταθερότητα της χώρας, την κοινωνία και την παράταξη. Εκφράζει το αίσθημα όλων όσοι λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει».
Θέση υπέρ του πρώην πρωθυπουργού έσπευσε να πάρει και η Κίνηση των 75.

Keywords
Τυχαία Θέματα