Συνελήφθη ο «Ιησούς» του internet

ΚΟΣΜΟΣΣυνελήφθη ο «Ιησούς» του internetΔευτέρα, Νοέμβριος 24, 2014 - 16:50

Φοράει ράσα, παριστάνει τον επί γης Ιησού και έχει 5.000 followers στο Instagram, οι οποίοι ανυπομονούν για τα νέα «θαύματά» του. Ο 28χρονος Μάικλ Γκραντ, γνωστός ως Philly Jesus, μοιάζει πολύ με τον Ιησού των κινηματογραφικών ταινιών και κυκλοφορεί στους δρόμους της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ

σέρνοντας μερικές φορές ακόμη και τον σταυρό του μαρτυρίου. Ομως ο γενειοφόρος νεαρός το παρατράβηξε το περασμένο Σάββατο και θέλοντας προφανώς να εξαργυρώσει την επιτυχία του «σόου» που στήνει συνελήφθη, καθώς η αστυνομία τον έπιασε στα πράσα να ζητεί χρήματα από τους περαστικούς.


Ο δικηγόρος του Τσαρλς Γκιμπς δεν αρκέστηκε να αρνηθεί την κατηγορία. Ως άλλος «ιεροκήρυκας» πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι η κυβέρνηση τα έβαλε με τον πελάτη του επειδή δεν κάνει ό,τι θα ήθελε να κάνει! Ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Γκραντ μιλούσε με τους ανθρώπους που τον είχαν πλησιάσει και έβγαζαν φωτογραφίες μαζί του, όπως κάνει εδώ και μήνες. «Είναι ένας πολύ αξιοπρεπής νεαρός άνδρας, ο οποίος απλώς εφάρμοσε την πρώτη τροπολογία που αφορά το δικαίωμα του λόγου» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η προσπάθεια της τοπικής κυβέρνησης να σταυρώσει έναν τύπο που στέκεται στο Πάρκο της Αγάπης και σκορπίζει ένα μήνυμα ελπίδας και ειρήνης θυμίζει ό,τι συνέβη πριν από 2.000 χρόνια στον Ιησού και είναι κάτι προφανώς ενοχλητικό» είπε ο Γκιμπς και πρόσθεσε ότι προσβλέπει στην ημέρα της δίκης του πελάτη του.


Ο Γκραντ, πρώην άστεγος, εθισμένος στα ναρκωτικά και έχοντας καμιά δεκαριά συλλήψεις στο ενεργητικό του, έγραψε στο twitter μετά τη σύλληψή του ότι ο αστυνομικός που τον συνέλαβε τον κατηγόρησε για άγρα πελατών. Εγραψε επίσης ότι δέχεται φιλοδωρήματα, αλλά δεν ζητεί ποτέ χρήματα. Οι ακόλουθοί του στο twitter μετά τη σύλληψή του ανταποκρίθηκαν στέλνοντας υποστηρικτικά μηνύματα. Δημιουργήθηκε μάλιστα και το hashtag #FreePhillyJesus, όπως και διαδικτυακό ψήφισμα υπέρ της αθωότητάς του.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα