Στα ίχνη των τρομοκρατών η ΕΛ.ΑΣ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα ίχνη των τρομοκρατών η ΕΛ.ΑΣ.Τετάρτη, Ιούλιος 27, 2016 - 15:23

Οι Αρχές παρακολουθούν υπόπτους για το δέμα-βόμβα που εστάλη στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα

Στα ίχνη των αποστολέων του «εκρηκτικού» δέματος που είχε σταλεί στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα στις αρχές Ιουνίου βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού δύο διαφορετικών προσώπων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων

που ερεύνησαν το τρομοδέμα όταν παρελήφθη ατόφιο από την Αντιτρομοκρατική εντόπισαν τρία ευρήματα, τα οποία όμως παραμένουν αταυτοποίητα. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές ή οι αποστολείς του δέματος δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή δεν προκύπτει να έχουν απασχολήσει τις Αρχές για κάποιο αδίκημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το τρομοδέμα να κατασκευάστηκε εν μέρει ακόμη και μέσα στις φυλακές (!) και η συνδεσμολογία να ολοκληρώθηκε σε άλλον χώρο, από τον οποίο το ταχυδρόμησαν οι βομβιστές, με παραλήπτη τη δικαστικό στο σπίτι της στον Χολαργό. Oλη αυτή η προσπάθεια προϋποθέτει την ύπαρξη γιάφκας, στην οποία θα βρίσκονται αποθηκευμένα εκρηκτικά και υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.



Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη συγκεκριμένη ενέργεια, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με κάποιο παρακλάδι της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που πιθανότατα αποτελείται από «άφθαρτα» μέλη, δηλαδή πρόσωπα που δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε κάποιους υπόπτους, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έχουν σχέση με το δέμα-βόμβα που εστάλη στην κυρία Πόγκα. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από τρία μασούρια με άγνωστη εκρηκτική ύλη, βίδες, καρφιά και ξυραφάκια και η συνδεσμολογία του ήταν πανομοιότυπη με άλλο παγιδευμένο δέμα, το οποίο είχε στείλει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, το καλοκαίρι του 2014.

Αναφορά του Τσακαλου

Μάλιστα, αναφορά στην αποστολή του συγκεκριμένου δέματος είχε κάνει και ο Χρήστος Τσάκαλος, ένα από τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη των Πυρήνων, σε κείμενό του με τίτλο «Οδοιπορικό μνήμης» που είχε στείλει μέσα από τις φυλακές. Σε αυτό σχολίαζε για την κινητοποίηση μερίδας του αναρχικού κινήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εγιναν επιθέσεις σε νομικούς στόχους, τοποθετήθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, στάλθηκε πακέτο-βόμβα σε δικαστικό που είχε απορρίψει αίτηση αποφυλάκισης συγγενή των συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και φάνηκε ότι κάτι ξεκινά να κινείται».

Keywords
Τυχαία Θέματα