Αγρια μωρά στο Αττικό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγρια μωρά στο ΑττικόΤετάρτη, Ιούλιος 27, 2016 - 13:05

Η παρδαλή Sooky και η μαύρη Lucky είναι τα πανέμορφα μωρά τζάγκουαρ που γεννήθηκαν πριν από λίγο καιρό στο Αττικό Πάρκο

Δύο... άγριες «δεσποινίδες» πλαισιώνουν από τον περασμένο μήνα τη μεγάλη οικογένεια του Αττικού Πάρκου και ήδη καίνε καρδιές! Η Sooky και η Lucky, τα μωρά τζάγκουαρ με τις φοβερές φατσούλες, είδαν για πρώτη φορά το φως

μέσα στη «ζούγκλα» της Αθήνας, στα Σπάτα.

Τα νεογέννητα των δύο μόνιμων φιλοξενούμενων ιαγουάρων του Αττικού Πάρκου, του Spotty και της Jenny, αν και αδελφάκια, δεν μοιάζουν καθόλου στα χρώματα. Η Sooky έχει κίτρινο-καφέ τρίχωμα με βούλες, ενώ η Lucky είναι κατάμαυρη. «Το 15% των τζάγκουαρ παρουσιάζει μελανιστική μορφή, δηλαδή έξαρση της μελανίνης που καλύπτει το κίτρινο στο τρίχωμα. Ωστόσο, πρόκειται για το ίδιο ακριβώς είδος. Κάθε τζάγκουαρ είναι ή παρδαλό ή μαύρο» λέει ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ.



Η παρδαλή Sooky και η μαύρη Lucky είναι επτά εβδομάδων (γεννήθηκαν στις 8 Ιουνίου) και περνούν τον χρόνο τους στην τρυφερή αγκαλιά της μαμάς τους ή παίζοντας στους ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους του πάρκου. Την περασμένη εβδομάδα έκαναν την απαραίτητη «επίσκεψη» στον κτηνίατρο του πάρκου για τις πρώτες εξετάσεις τους και τα εμβόλια και, όπως διαπίστωσε, χαίρουν άκρας υγείας. Η δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών των μωρών τζάγκουαρ στη σελίδα του πάρκου στο facebook προκάλεσε τα ενθουσιώδη σχόλια των χρηστών.

Σύμφωνα με τον κ. Λεσουέρ, η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Sooky και της Lucky στους επισκέπτες του πάρκου θα γίνει στις αρχές Αυγούστου. Τα ζώα θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Αττικού για ένα με δυο χρόνια και στη συνέχεια θα μετακομίσουν σε κάποιο άλλο πάρκο του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα