«Ο Τραμπ είναι ντροπή για την Αμερική»

ΚΟΣΜΟΣ«Ο Τραμπ είναι ντροπή για την Αμερική»Δευτέρα, Δεκέμβριος 14, 2015 - 18:27

Δεν είναι μόνον οι σταρ του Χόλιγουντ που τα έβαλαν με το αντιμουσουλμανικό μένος του Ντόναλντ Τραμπ. Οι αντιδράσεις για την πρόταση του Αμερικανού μεγιστάνα να απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους έφτασαν σε πολύ υψηλά πολιτικά και πολιτειακά επίπεδα.

Και η ακύρωση του ταξιδιού του Τραμπ στο Ισραήλ είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το

χρίσμα του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ δεν δίστασε να συγκρουστεί ακόμα και με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάτ. Και δεν είναι πρόβλημα ο τίτλος του Σαουδάραβα, αλλά το χρήμα που έχει επενδύσει στις ΗΠΑ, και, αν το αποσύρει, θα προκληθούν κλυδωνισμοί στην οικονομία τους. «Ντροπή για την Αμερική» χαρακτήρισε μέσω twitter, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνών ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, καλώντας τον να εγκαταλείψει τις προεδρικές φιλοδοξίες του γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσει.

Ταμπεραμέντο

Αντί οποιασδήποτε πολιτικής απάντησης, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον πρίγκιπα «dopey», που σημαίνει «μαστούρης» ή, γενικότερα, «ηλίθιος». Πρόσθεσε δε ότι ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάτ -που είναι ο πλουσιότερος Αραβας στον κόσμο- θέλει να χρησιμοποιήσει «τα λεφτά του μπαμπά» για να ελέγξει τους Αμερικανούς πολιτικούς.


Το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του Ντόναλντ Τραμπ μάλλον κακό του κάνει, καθώς τα βάζει με ανθρώπους και ομάδες ανθρώπων χωρίς λογικά επιχειρήματα. Και αυτό φαίνεται ότι αρχίζει να του στοιχίζει δημοσκοπικά. Οσο για τον πρίγκιπα, αν αποφασίσει να εγκαταλείψει τις μπίζνες του στις ΗΠΑ, θα προκαλέσει σεισμό. Μεταξύ άλλων, ο γεννημένος το 1955 πρίγκιπας, που είναι ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, έχει μετοχές στις εταιρίες Disney, 21st Century Fox, News Corp, Apple, General Motors, Twitter και σε σειρές αλυσίδων πολυτελών ξενοδοχείων όπως το «Plaza» στη Νέα Υόρκη και το «George V» στο Παρίσι.

Η περιουσία του εκτιμάται στα 32.000.000.000 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 30.000.000.000 ευρώ. Το καλύτερο είναι δε ότι έχει δεσμευτεί να διαθέσει σχεδόν όλη την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα